LIGE NU:

Danmarks Naturfredningsforening kræver kæmpemøller standset

Danmarks Naturfredningsforening i Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommune kræver de 18 vindmøller ved Thorup-Sletten standset øjeblikkeligt.

Vindmøllerne ved Thorup-Sletten snurrer stadig, men står det til de lokale medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening, som tirsdag havde indkaldt til pressemøde ved Thorup-Sletten, skal vindmøllerne standses øjeblikkeligt.

- Det grundlæggende problem er, at de her vindmøller står ulovligt, siger Sten Søndergaard, der er næstformand for Danmarks Naturfredningsforening i Vesthimmerlands Kommune.

I marts kom det frem, at Planklagenævnet havde vurderet, at de 18 vindmøller ved Thorup-Sletten var opført ulovligt. Det har fået de to kommuner til at foretage en advokatundersøgelse for at undersøge, om det er muligt at få vindmøllerne lovliggjort, så de kan blive stående. Men de to faturfredningsforeninger i Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommune forlanger, at man standser de ulovligt opførte møller, mens undersøgelsen foregår.

- Vindmøllerne skal selvfølgelig stå stille, fordi plangrundlaget er blevet ophævet, fordi man ikke har undersøgt konsekvenserne for fuglelivet godt nok, siger siger Sten Søndergaard.

Leverer strøm til 65.000 husstande

De 18 vindmøller er opført af firmaet Eurowind Energy i Hobro. Ifølge firmaets talsmand Joachim Steenstrup, der er chef for public affairs, er det en misforståelse at forlange vindmøllerne standset.

- Der er ikke noget i det materiale, der er kommet fra Planklagenævnet eller Miljøklagenævnet, som antyder, at der skulle være en akut fare over for de her fugle. Det ville være lidt voldsomt at stoppe med at producere grøn strøm til 65.000 husstande i Nordjylland, så det har vi ikke nogen intention om at indstille, siger Joachim Steenstrup.

Vindmølleparken er den største af sin slags på land i Danmark. Faktisk producerer vindmøllerne så meget strøm, at det ikke er muligt at slukke for dem med dags varsel. 

- Jeg kan godt forstå, at man synes, der er en principiel ting i, at Planklagenævnet har afgjort den her sag. Det er vi sådan set enige i. I forhold til den her sag, så står der jo intet i afgørelsen om, hvorvidt vindmøllerne skal køre videre eller om de skal slukkes. Det er det, jeg forholder mig til. Det er også det kommunerne har kigget på, siger Joachim Steenstrup.

De 18 vindmøller er opført klods op ad et af de vigtigste fuglebeskyttelsesområder i Danmark og de to naturfredningsforeninger i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune mener ikke, at der kan være tvivl om, at møllerne skal standses, når de er kendt ulovligt opført.

- Argumentet fra kommunerne falder til jorden. Det holder ikke længere. Derfor har kommunerne, efter vores opfattelse, ikke andre muligheder, en at udstede en standsningsmeddelelse, siger Sten Søndergaard, der er næstformand for Danmarks Naturfredningsforening i Vesthimmerlands Kommune.

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

Najim Popalzi

play Studerende på karrieremesse: - Rart at få et indblik i det virkelige liv

Illustration_3Limfjordsforbindelse_Noerredyb

Limfjords-område skal undersøges for asbest

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

Najim Popalzi

play Studerende på karrieremesse: - Rart at få et indblik i det virkelige liv

Til forsiden

Til forsiden