00:13

Dele af Danmarks største landshold samlet i Aabybro

De nordjyske håndboldspillere i Lykkeligaen var søndag samlet for at få deres landsholdstrøjer.

Det nordjyske Lykkeligahold var i dag samlet i DGI Huset i Aabybro, hvor spillerne fik overrakt deres landsholdstrøjer fra Hummel. Tidligere håndboldspiller og stifter af Lykkeliga, Rikke Nielsen, var med.

Hvad er Lykkeliga

LykkeLiga er et nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Krumtappen er etablering og forening af lokale håndboldhold for børn mellem 5 og 16 år. Holdene danner ramme om en måde at skabe netværk for børn og familier på og udenfor banen.

 

Kilde: Lykkeliga.dk

- Hummel har lavet en Lykkeliga-trøje. De aftegninger af hænder, der er på trøjerne, er faktisk børnenes egne aftryk fra det cup vi holdt i juni. Det fortæller jo lidt om, hvor mange følelser, der er lagt i det, siger hun.

Det er fjerde gang, at Lykkeligaen har haft et arrangement, hvor landsholdstrøjerne er blevet uddelt, for der er mange spillere, der skal have en. Samtlige 850 medlemmer af Lykkeliga, er nemlig blevet landsholdsspillere.

- Det er jo Danmarks største landshold, og det har vi lavet, fordi de her børn jo nok har lidt sværere ved at komme på landsholdet, siger Rikke Nielsen.

Også kulturminister Rasmus Prehn, Minister for Udviklingssamarbejde var med.

- Man bliver både rørt og begejstret over at se børn, der bare har det fantastisk sjovt med hinanden, sagde han.

00:25 Luk video