LIGE NU:

Efter 34 år uden motocross på topplan: Hanherred Motorcross afholder første afdeling af DM

Søndag er en stor dag for Hanherred Motorklub. For første gang i 34 år har de kunnet afholde første afdeling af DM i Motorcross, og det betyder meget for klubben, at de nu endelig er tilbage blandt toppen.


Normalt plejer der at være stille i Fjerritslev, men i dag larmer det lidt mere. Efter 34 år uden motocross på topplan, er der Hanherred Motorcrossklub værter for første afdeling af DM i Motorcorss. En af dem der har glædet sig til løbet er Henrik Gammelholm, formand i Hanherred Motorcrossklub.

-  Jamen på en skala fra 1-10, så er det nok 50.

DM på hjemmebane

En af dem, der deltager i løbet, er den 29-årige motocrosskører Kim Sørensen, der oprindeligt er fra Fjerritslev.

- Jeg har ikke haft mulighed for at køre et stort løb i Fjerritslev før, jeg har kørt mange løb her, men aldrig sådan et stort og vigtigt et.

Efter at have kørt mange år for andre klubber, er han nu vendt tilbage til sin barndomsklub, Hanherred, hvor TV2 Nord mødte ham for 20 år siden.

I dag skal han køre DM på hjemmebane.

- Jeg synes, det er en fed oplevelse. Det har jeg glædet mig meget til, så nu kan jeg principielt godt stoppe bagefter, siger Kim Sørensen.

Et sted til at markere eliten

Hanherred motocrossklub har i mange år ikke levet op til banekravene for at kunne afholde danmarksmesterskabet i motorcross. Nu er klubben endelig blevet godkendt til glæde for både kørere, klubben og borgmesteren.

- Foreningslivet betyder rigtig meget for Jammerbugt Kommune, og det gør eliten også. Så vi har nogle steder, hvor vi kan markere eliten, og det kan vi her i motocross, så er det jo vigtigt at få sådan et nationalt stævne i vores kommune, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

På trods af søndagens vejr, så holder Formand Henrik Gammelholm humøret højt.

- Altså vi har jo gået hele ugen og glædet os over en god vejrudsigt, nu er det så, desværre, begyndt at regne en lille smule. Men motocrosskørere er jo ikke lavet af sukker og candyfloss, så de smelter jo ikke, hvis det regner lidt. Så det skal nok gå det hele.

Et coronasikkert DM

Stævnet i dag er det første af sin slags, siden corona lukkede det meste af sportsverdenen og herunder også motocross ned. Der har derfor været mange foranstaltninger, der skulle tages hensyn til i planlægningen.

- Vi har været nødt til, for at holde det her så coronasikkert som muligt, at lave en masse afspærringer, ensretninger, håndsprit alle mulige steder – folk skal bære mundbid i bestemte zoner. Så det har taget lidt ekstra logistisk arbejde, at få det på plads, siger Henrik Gammelholm.  

Opskriften på en god slutplacering til danmarksmesterskabet lyder på at ende blandt topplaceringerne gennem alle syv stævner, men med en lang professionel karriere bag sig, så er det ikke en tur på sejrspodiet, der er altafgørende for Kim Sørensen.  

- Jeg har ikke ambitioner om at vinde mere, det har jeg haft for år tilbage, men det er ikke de ambitioner, jeg har mere, siger Kim Sørensen. 

Kim Sørensens endelige placering ved danmarksmesterskabet kendes først, når det sidste løb er kørt til september.

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

Til forsiden

Til forsiden