LIGE NU:

En e(u)poke er slut: Ole Christensen siger farvel

I forbindelse med Socialdemokratiets årlige kongres blev der lørdag holdt afskedsreception for Ole EU Christensen.

Socialdemokratiet holder i weekenden deres årlige kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter, og i den forbindelse valgte partiet også at takke den mangeårige, nordjyske europaparlamentariker Ole Christensen for 30 års partitjeneste.

- Jeg synes, det er lidt vemodigt, for udover at han har været vores europaparlamentariker, så tror jeg også godt, jeg tør sige, at han gennem årene er blevet en god ven, så det at en epoke er slut, det skal man da lige sluge, synes jeg, siger formand for Socialdemokratiet i Nordjylland Mogens Vestergård Pedersen.

 

Den politiske karriere har blandt andet budt på 14 år i Europa-Parlamentet, og ved lørdagens reception var der rosende ord fra både medspillere og modstandere fra mange års politiske virke i både ind- og udland, mens der også var taler fra blandt andet udenrigsminister Jeppe Kofoed, der før sin ministerudnævnelse arbejdede sammen med EU-Ole i Bruxelles.

- Det var rørende. Jeg vidste ikke rigtig, om det var noget, jeg syntes var en god idé, men det var det – det kan jeg mærke. Nu blev der sagt rigtig mange rosende ord, som jeg er meget glade for, og jeg synes, det er en god måde at slutte af på, selvom det selvfølgelig også er lidt vemodigt, at det politiske arbejde er slut nu, siger Ole Christensen, der selv rundede dagen af med at spille De Gyldne Løvers ”Min far var konservativ, min mor var kommunist” på sin guitar.

 

Med en veloverstået reception venter der nu Ole Christensen en tilværelse, hvor han blandt andet glæder sig til at bruge sit nye udekøkken i sommerhuset, og så er han for bare fire dage siden blevet bedstefar for anden gang, hvorfor han også glæder sig til at have bedre tid til at være sammen med familien.

Tidligere på året besøgte vi Ole Christensen, da han blandt andet holdt sin sidste tale i Parlamentet. 

Efter 15 år i Europa-Parlamentet siger EU-stop. Vi har besøgt ham, da han holdt sin sidste tale i Parlamentet.