LIGE NU:

Erstatningssag mod Løkken Sparekasse starter i dag

Mandag morgen klokken 9 begynder Finansiel Stabilitets erstatningssag mod Løkken Sparekasses tidligere ledelse og revision ved Vestre Landsret.

Om knap to måneder er det ti år siden, at Løkken Sparekasse kollapsede og måtte dreje nøglen om.

Mandag starter en erstatningssag mod Løkken Sparekasse ved Vestre Landsret.

Den tidligere direktør Poul Blicher Johnsen, bestyrelsesformand Poul Sørensen og næstformand Leo Christoffersen er sammen med revisionen stævnet af Finansiel Stabilitet.

Finansiel Stabilitet mener, at Sparekassen blev drevet så udueligt at direktøren, formandskabet og sparekassens revision er ansvarlige for et tab på 275 millioner kroner.

Fra 2005 til 2008 havde Sparekassen en voldsom vækst. Udlånene steg fra 686 millioner kroner til 1475 millioner kroner. Tidligere havde man mest beskæftiget sig med lokale kunder, men nu begyndte Sparekassen at låne penge til udenbys ejendomsspekulanter. Det fik garanter til at mene, at direktøren var overmodig, og bestyrelsen var alt for ukritiske overfor ham.

I en advokatundersøgelse bestilt af Finansiel Stabilitet hed det, at sammenbruddet i Løkken Sparekasse blandt andet skyldes en høj risikoprofil og mangelfuld kreditstyring.

Erstatningssagen starter klokken 09.00 i Vestre Landsret i Viborg.