Fakler mod kystbebyggelse

Danmarks Naturfredningsforening tændte bål og fakler for at bevare de frie kyster. Foto: Foto: Mette Kristensen

I protest mod regeringens forslag om at åbne for mere kystnær bebyggelse, slog Danmarks Naturfredningsforening i dag ring om de danske kyster.

Mere end 100 mennesker dukkede søndag eftermiddag op på stranden i Blokhus. Da mørket faldt på omkring klokken 17, blev der tændt bål og fakler, sunget sange og holdt taler.

Alt sammen arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening, som havde stablet lignende arrangementer på benene 200 steder langt de danske kyster. Formålet med aktionen var at sende et signal til politikerne om at bevare de frie, ubebyggede kyster.

I et relativt nyt forslag fra regeringen lægges der op til at fjerne strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen, og dermed åbne op for bedre muligheder for at bygge i de kystnære zoner og helt ned til strandkanten.

Danmarks Naturfredningsforening ønsker ikke, at det forslag vedtages, og derfor har de, udover at afholde søndagens arrangementer langs kysterne, også samlet underskrifter mod lovforslaget. Og forenignen håber, at modstanden kan få politikerne på Christiansbiorg til at bevare de frie kyster.

- At tænde bålene er ikke i sig selv det, der befrier kysterne. Vi har lavet en stor underskrift indsamling med næsten 140.000 underskrifter fra hele landet, og nu er vi ved at være der, hvor politikerne skal tage stilling til, om det her skal være en realitet eller ej. Derfor siger vi "vil I det her, eller vil I ikke", og det markerer vi med at tænde bål langs kysterne, siger Simon Leed Krøs, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Forsiden lige nu