Thorupstrand, hvor flere af fiskerne i Jammerbugt Kommune står ud. Her ligger også Thorupstrand Fiskerkompagni, der er nomineret til en Embla. Foto: Stefan Kjærgaard

Fiskekompagni i Fjerritslev nomineret til ny nordisk madpris

Thorupstrand Fiskerkompagni i Fjerritslev er nomineret til en nordisk madpris, Embla, i kategorien bedste råvareproducent.

Thorupstand Fiskerkompagni er pludselig kommet i et fornemt selskab, efter fiskebutikken er blevet nomineret til en Embla som bedste råvareproducent. 

Embla er en nyoprettet pris inden for ny nordisk mad og bliver givet til nogle af de forretninger og restauranter, der skubber ny nordisk madlavning fremad. Prisen er oprettet i et fællesskab mellem de syv nordiske landsbrugsorganisationer, her i blandt den danske, Landbrug & Fødevarer.

Det fortæller chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer og projektleder på madprisen, Andreas Buchhave. 

- Embla skal netop være med til at styrke den fælles nordiske madidentiet og kultur og øge interessen uden for Norden, siger han. 

Thorupstand Fiskerkompagni er blandt blevet nomineret til prisen, fordi de tænker meget i bæredygtighed. Deres fiskerimetoder er kendt for at skåne økosystemet i havet og sikre en fortsat fiskebestand. 

Der er i alt syv kategorier, man kan vinde en Embla i, og hver af de nordiske lande stiller med en nomineret hver, hvor de endelige vindere kåres til miljø- og fødevareministeriets topmøde "Better Food for More People" under Copenhagen Cooking den 24. august i København. Der har i alt været 185 indstillinger i de syv kategorier. 

De syv nordiske lande, der samarbejder om prisen, er Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland, Færøerne og Åland (Finland). 

De syv kategorier, man kan vinde en Embla i

  • Nordisk madhåndværker 2017
  • Nordisk råvareproducent 2017
  • Nordisk mad til mange 2017
  • Nordisk madkommunikatør 2017
  • Nordiske maddestination 2017
  • Nordisk madiværksætter 2017
  • Nordisk mad til børn og unge 2017