LIGE NU:

Flere tusinde besøger kunstudstilling i Nørhalne

For 20. gang afholdes der i weekend kunstudstilling i Nørhalne Hallen.

Der er lækkerier for kunstelskere, hvis man i denne weekend slår et smut forbi Nørhalne. Til kunstudstillingen "Nørhalne viser kunst" udstiller 60 kunstnerer deres værker, der tæller både malerier, glaskunst og skulpturer. 

Det er 20. gang udstillingen bliver afholdt, og den er igen i år velbesøgt.

- De senere år har vi haft rigtig mange besøgende. Fuldt hus alle dage, så det er super dejligt, fortæller Trine Schultz, der er arrangør af "Nørhalne viser kunst".

Blandt de mange kunststykker er et af dem ganske særligt for de to udstillere. Kunstnerne Kim Herholt Groth og Erik Lindberg har nemlig lavet et maleri, hvor man både kan se forsiden og bagsiden. Idéen kom da Kim Herholt Groth så Erik Lindbergs maleri "Regnskoven". 

- Jeg har flere gange sagt til Erik, at det her værk er jo som en hel teaterkulisse, så en dag maler jeg bagsiden, fortæller Kim Herholt Groth.

Og som sagt så gjort - dog med en smule betænkeligheder fra værkets oprindelige kunstner. 

- På en måde er jeg beæret, og på en anden måde panikkede jeg, fordi jeg har jo en speciel følelese for mit maleri. Men hvis nogen skal gøre det, så skal det være Kim, fortæller Erik Lindberg. 

Og nu står resultatet så på udstillingen i Nørhalne. Og det bliver den eneste gang, man får chancen for at opleve "dobbeltværket" i sin fulde størrelse. 

- Efter udstillingen har jeg tænkt mig at klippe mit lærred op og dele det i tre-fire mindre billeder. Så det er kun den her ene gang, at det vises sådan her, fortæller Kim Herholt Groth. 

"Nørhalne viser kunst" udstiller sidste dag i Nørhalne søndag.