LIGE NU:

Formodet brandstifter har arbejdet som brandmand

Den mand, der er tiltalt for 33 tilfælde af brandstiftelse i Fjerritslev-området, har arbejdet som brandmand.

Sagen om de mange brande i Fjerritslev har taget en højst usædvanlig drejning. Manden, der står tiltalt for ikke mindre end 33 tilfælde af brandstiftelse, har arbejdet som brandmand. 

Det bekræfter specialanklager ved Nordjyllands Politi, Kim Kristian Kristensen, overfor TV2 Nord. 

I tiltalen har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at manden frakendes retten til at 'virke som brandmand indtil videre'. 

- Den tiltalte har arbejdet som brandmand tidligere, og det er selvfølgelig oplagt, at det kan han ikke fortsætte med, hvis han bliver dømt, siger Kim Kristian Kristensen om den højst usædvanlige påstand i den højst usædvanlige sag. 

- Bare antallet af brande og det begrænsede tidspunkt, de er foregået i, gør denne sag meget speciel i enhver henseende, siger han. 

Der gik næsten 10 måneder, fra manden blev varetægtsfængslet, til anklageskriftet var færdigt. 

- Der er foretaget en meget omfattende efterforskning i sagen. Den 28. november fik vi et gennembrud i sagen, da der blev frigivet nogle overvågningsbilleder, der førte til, at den tiltalte blev anholdt i sagen, siger anklageren. 

Sagens alvorlighed understreges af, at anklagemyndigheden nedlægger påstand om, at den tiltalte skal straffelovens strengeste straf - forvaring - der er tidsubestemt. 

- Vi er ved at undersøge, om den pågældende udgør en fare for andre. Det er vi ved at undersøge nu. Hans forhold er blevet undersøgt, og vedkommende er vurderet strafegnet på baggrund af en mentalundersøgelse, siger anklageren i sagen. 

Den tiltalte nægter sig skyldig i sagen, der begynder ved retten i Hjørring i november. 

34-årig mand fra Fjerritslev-området tiltalt for sidste års stribe af påsatte brande