Seneste nyt

fra Nordjylland

Fra en storklub til den næste: Nordjysk landsholdsbomber skifter klub

Amalie Vangsgaard kommer oprindeligt fra Pandrup og har spillet for Jetsmark og senere Fortuna Hjørring. 

Men hun befinder sig nu på de helt store europæiske fodboldadresser. Vangsgaard skifter nemlig fra PSG til Juventus. Det skriver den italienske storklub på sin hjemmeside. 

I januar 2023 skiftede angriberen til PSG, men det er nu på tide til at igen at skifte klub. Hun blev desuden kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark i begyndelsen af 2024 på grund af sine mange mål fra både klub og landsholdet. 

I det franske opnåede hun i april at komme i Champions League-semifinalen med PSG, men til den italienske storklubs hjemmeside sætter hun nogle ord på skiftet til Juventus.

- Jeg har været opmærksom på kvindefodboldbevægelsen i Italien og selvfølgelig på Juventus. I løbet af de sidste par år har det været et af de vigtigste og mest repræsentative hold inden for kvindefodbold. Det har bragt stor værdi til kvindesportsverdenen, fortæller hun. 

I Juventus skal de forsøge at generobre mesterskabet fra AS Roma, men hun kommer også på hold med en anden dansker, Sofie Junge Pedersen, der også har en fortid i Fortuna Hjørring. 

- Selvfølgelig kendte jeg til Juventus. Når sådan en storklub ringer, er det altid ekstremt spændende. Jeg skrev til Sofie Junge Pedersen, som fortalte mig, at der er en ekstremt professionel atmosfære her. Der er stor opbakning til kvindeholdet, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med arbejdet, siger Amalie Vangsgaard.

Hun har også en ting, som angriberen gerne vil gøre i det italienske.

- At score masser af mål, vinde trofæer og hjælpe holdet med at gøre sit bedste. Jeg vil få mest muligt ud af denne store mulighed, og jeg kan ikke vente med at møde vores fans.