Seneste nyt:

Fra kriminel til forpagter: Peter og Natazja driver Gjøl Kro mod alle odds

Peter Kjeldgaard har flere domme, end han kan tælle på en hånd. Nu forpagter han Gjøl Kro sammen med sin forlovede, Natazja Torp. TV2 Nord har fulgt parret i “Familien på kroen”.

Domme for vold, narko, afpresning og kørsel uden kørekort. Peter Kjeldgaards straffeattest fortæller en historie om en ung mand, der længe har levet på kant med loven.

For fem år siden ville han have været fint tilfreds med at modtage kontanthjælp. Men nu er der kommet andre boller på suppen – bogstaveligt talt.

Peter Kjeldgaard og hans forlovede, Natazja Torp, blev i marts 2021 præsenteret som det nye forpagterpar på Gjøl Kro, og ambitionerne er store.

TV2 Nord har fulgt forpagterparret i et halvt år. Se første afsnit af “Familien på kroen” her:

Fra fængsel til restaurationsbrancen

Peter Kjeldgaard og Natazja Torp har begge haft en svær opvækst. Natazja Torp har boet på opholdssted, mens Peter Kjeldgaard er tidligere misbruger og har flere diagnoser.

Nu er de forældre til to små børn og forpagtere af Gjøl Kro, som borgerne i byen har købt.

- Vi er et godt par, og vi er gode til at samarbejde, siger Natazja Torp, der oprindeligt har en kontoruddannelse, men som skiftede spor og blev tjener.

Familien på kroen

- Jeg har været gennem helvede for at komme hertil, hvor jeg er i dag, siger Peter Kjeldgaard, der efter et fængselsophold kom i lære som kok og opdagede glæden ved - og talentet for - madlavning.

Står selv for renoveringen

Gjøl Kro skal være et samlingspunkt for gjølboere, og så skal det også være et sted, man kan rejse til langvejs fra og overnatte. Derfor har parret kastet sig over at renovere kroens førstesal, så gæster kan booke et kroophold.

quote Jeg vil gerne vise kriminelle og folk med diagnoser, at man kan det, man selv tror på.

Peter Kjeldgaard, forpagter

Mens de renoverer, bor de selv på førstesalen. På sigt håber de at kunne lave en tilbygning til den 120 år gamle kro, hvor familien kan bo. Renoveringen står de selv for.

- Vi kunne sagtens betale en masse håndværkere for at lave de her ting, men vi er unge mennesker, og vi gad ikke vente på banken. Vi har smidt de penge, vi har, i det, og så må det briste eller bære, siger Peter Kjeldgaard.

Natazja og Peter håber på at kunne inspirere andre unge mennesker, der har haft det svært.

- Vi kommer fra en opvækst der har gjort, at vi ikke har klaret os særlig godt i livet. Jeg vil gerne vise kriminelle og folk med diagnoser, at man kan det, man selv tror på, siger Peter Kjeldgaard.