Fyrre år med hunde er slut

01:16

Efter fyrre år med saksen i hånden takker Mona Hansen nu af.

Mona Hansen lukker sin populære hundesalon i Kaas.

Mona Hansen er kendt for at tale rigtigt meget. For hyggesnak beroliger hundene. 

Men i de her dage bliver der også grædt en hel del. 

- De her hunde er hele mit liv og jeg har det simpelthen så skidt med at stoppe, men ryggen kan ikke mere, forklarer Mona Hansen med tårer i øjnene, mens hun klipper den lille hund Nikko. 

Det er nemlig helbredet der er årsagen til, at en af Nordjyllands mest erfarne hundeklippere nu drejer nøglen om. De seneste mange år har ryggen tvunget Mona Hansen til at arbejde på nedsat tid, men nu går den ikke længere.

Torsdag den 15. august holder hun afskedsreception og lukker Kaas Hundesalon efter fyrre år. 

- Det er virkeligt svært og jeg har da også sagt til alle mine kunder, at de endelig må kommer forbi, når de er ude for at gå tur. Jeg kan simpelthen ikke undvære hundene. Den kærlighed de giver er helt fantastisk, smiler hun. 

Jeg kan simpelthen ikke undvære hundene. Den kærlighed de giver er helt fantastisk

Mona Hansen

At Mona Hansen er en populær dame er tydeligt. Afskedsblomster i massevis står på gulvet i salonen og der er knus og krammere fra kunderne, som kommer forbi en sidste gang. Blandt dem John og Gitte, som skal have trimmet deres Shitzu Buster: 

- Vi er rigtigt ærgerlige over at Mona lukker. Hun er virkelig dygtig og hun har været så overbooket, at hun ikke tog nye kunder ind. Men vi kan godt forstå, at hun efter fyrre år har behov for at se noget andet en salonen, siger John Pedersen, mens hans hustru og Mona Hansen lystigt pludrer i baggrunden. Busters ansigtsfacon skal lige rettes til, og diskussionen drejer sig om, hvorvist hans udtryk skal være hyggeligt rundt eller mere maskulint firkantet. 

Shitzuen Buster bliver trimmet af Mona for sidste gang. Foto: Robert Bedsted

Hundemoden har ikke ændret sig meget gennem årene, og selvom klippemaskinen hjælper noget, skal meget af klippearbejdet stadig gøres i hånden med en saks.

Derfor er Monas fingre også svært medtagne og modvilligt må hun erkende, at hun i en alder af 68 år må lukke sin elskede salon: 

- Det har været svært at træffe beslutningen, men folk har været så søde og forstående. Og hundene er altid glade. Også selvom jeg ind imellem må være lidt træls ved dem. Jeg kommer til at savne deres energi og kærlighed. 

Forsiden lige nu