LIGE NU:

Gigantisk hval-puslespil bliver samlet i weekenden

Skelettet fra den finhval, der skyllede i land ved Blokhus i vinterferien, er nu klar til at blive samlet.

Et gigantisk puslespil går i gang fredag, når den 17 meter lange finhval, som strandede ved blokhus i vinterferien, skal samles.   

Det er Zoologisk Museum i København, der står for at samle finhvalens knogler, og hvis du er i København i weekenden, og ikke kan vente til hvalen kommer tilbage til Nordjylland, kan du tage et smut forbi Zoologisk Museum.

Museet lukker nemlig helt ekstraordinært op for konservatorens normalt lukkede gemakker henover weekenden, så publikum kan følge med i processen.

Det er et kranium på fire meter, ribben på to meter og store hvirvler, som man skal være to mand til at bære, der skal samles. I alt er der omkring 200 kæmper brikker, som skal samles i er sammenhængende skelet, og derefter skal det transporteres tværs over landet.

- Jeg glæder mig utrolig meget. Det er altid sjovt at tage publikum med bag kulisserne, hvor de får en anderledes oplevelse end ved et almindeligt museumsbesøg. Det bliver lidt af et puslespil, siger konservator på Statens Naturhistoriske Museum, Abdi Hedayat i en pressemeddelelse.

Interessen for finhvalen var stor tilbage i februar måned. Ikke alene i kraft af de mange tusinde mennesker, der var forbi for at se hvalen på stranden, men også fordi flere lokale institutioner i Nordjylland udtrykte et ønske om at udstille den. Løsningen er blevet en mobil vandreudstilling i to containere.

I første omgang skal skelettet udstilles i Nordsøen Oceanarium. Senere skal den rejse rundt i Jammerbugt Kommune.

- Vi er virkelig begejstret for samarbejdet med Nordsøen Oceanarium og Jammerbugt Kommune, der gjorde det muligt at bevare hvalen og få den udstillet i Nordjylland, så den kommer lokale og turister til gode, siger kurator for havpattedyr på Statens Naturhistoriske Museum Morten Tange Olsen.

Men før finhvalen når til Nordjylland, kan den altså opleves som et gigantisk puslespil i konservatorens værksted på Zoologisk Museum i København den 30. september samt 1. og 2. oktober 2016. 

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Til forsiden

Til forsiden