Her er aftalen, der splitter speedwaystjerne og nordjysk klub

Drømmen om at få Brovst tilbage i Speedway Ligaen ser ud til at være slukket. Efter over et års arbejde for at stable et ligahold på benene, har hele bestyrelsen i selskabet Nordjysk Elite Speedway valgt at trække sig efter tvist med stjerne.

Bestyrelsesmedlem Preben Larsen ærgrer sig over, at den forhåndsaftale Nordjysk Elite Speedway har indgået med den danske stjernekører Leon Madsen kan være værdiløs.

- Vi kan jo ikke gøre det bedre, end at vi laver en aftale med ham, og det er den, vi arbejder ud fra, indtil det modsatte er bevist, siger han.

Leon Madsen kørte for Nordjysk Elite Speedway fra 2021 og indtil klubben halvandet år senere måtte trække sig fra Speedway Ligaen på grund af økonomiske problemer. I november 2022 indgik bestyrelsen en aftale med ham om, at han var klar til at køre i Brovst igen, hvis klubben vendte tilbage til ligaen i 2024.

Den 22-dobbelte verdensmester Hans Nielsen sidder ikke selv i bestyrelsen i Nordjysk Elite Speedway, men hjælper med egne ord sin barndomsklub med at skaffe kørere og lignende. Han har forsøgt at holde Leon Madsen op på forhåndsaftalen.

- Vi har prøvet at få en tilbagemelding fra ham på, at han kører i Brovst, og det er ikke lykkedes, siger Hans Nielsen.

I Brovst mener de derfor, at Leon Madsen har brudt aftalen med klubben. En udlægning, den danske speedwaystjerne ikke er enig i.

- Jeg har ikke brudt nogen kontrakt med Nordjysk Elite Speedway, så det er fake news, siger Leon Madsen.

Hans Nielsen og Preben Larsen har kastet håndklædet i ringen i forhold til at stable et ligahold på benene.
Hans Nielsen og Preben Larsen har kastet håndklædet i ringen i forhold til at stable et ligahold på benene.
Foto: Ib William Christensen / TV2 Nord

Bestyrelse giver op

Hele bestyrelsen i Nordjysk Elite Speedway har valgt at trække sig på grund af det påståede kontraktbrud, da de ikke mener, det giver mening at arbejde videre med planerne om et ligahold uden Leon Madsen.

- Jeg kan jo bare konstatere, at de ikke har økonomien til at komme tilbage i Speedway Ligaen, og så prøver de måske at gøre mig til syndebuk, siger Leon Madsen.

Hans Nielsen erkender, at en stor del af det økonomiske fundament bag et ligahold i Brovst var bundet op på at have Leon Madsen på holdkortet, da han ville trække en stor sponsor med sig.

- Havde Leon været her og kørt for os, så havde vi styr på tingene, og så havde økonomien været i orden, siger Hans Nielsen.

Vaklende fundament?

Faciliteterne i Brovst er klar til ligaspeedway, men nu ser arbejdet for at vende tilbage til det fineste selskab ud til at være spildt.

- Vi var rigtig tæt på, og vi har brugt godt et år på at bygge op. Vi har haft nogle røde tråde gennem det hele for, hvordan det skulle bygges op, siger Preben Larsen.

Leon Madsen, som to gange har vundet VM-sølv, mener dog, at grundlaget for at få Brovst tilbage i Speedway Ligaen er for spinkelt.

- Hvis hele deres fundament er bygget op omkring, at de kun kan køre liga, hvis jeg er en del af klubben, så viser det noget om, hvor ustabil deres økonomi er. Man kunne forestille sig, at jeg blev skadet efter et par løb. Ville de så være nødt til at trække sig fra ligaen igen? Det ville jo ikke være særlig godt, siger den danske stjernekører.

Se indslaget her:


Seneste nyt

fra Nordjylland