Foto: Per Frank Paulsen

Hønsetyv brugte peberspray

En hønsetyv, som mandag aften var på spil i Brovst, brugte peberspray, da borgere forsøgte at stoppe ham.

Tyveri, overtrædelse af våbenloven og vold. De tre sigtelser fik en mand mandag aften ud af det, der tilsyneladende var en jagt på noget at putte i suppegryden.

Omkring klokken 21 fik polititet en anmeldelse fra en kvinde i Brovst, som havde set en mand liste rundt uden for sit hus. Hun så ham forsvinde over i retning af hønsehuset, og da han kom tilbage, var det med en sæk over skulderen.

- Manden forlod stedet og gik ind mod Brovst by, og da kvinden gik om for at se efter, om alt var, som det skulle være i hønsehuset, opdagede hun, at der manglede en høne. Så ringede hun til politiet og nogle familiemedlemmer, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen.

Familiemedlemmerne kørte ud for at lede efter manden og fandt ham omkring en kilometer fra kvindens bopæl. Da de henvendte sig til ham, trak han en peberspray mod dem, men han ramte ikke specielt godt, og familiemedlemmerne kunne holde ham tilbage, indtil politiet kom.

I sækken, som han havde over skulderen, fandt man en høne, som havde fået hovedet hugget af.

Hønsetyven blev taget med til politistationen i Hjørring, hvor han blev afhørt og derefter løsladt. Han er sigtet for tyveri af hønen, ligesom han også sigtes for overtrædelse af våbenloven ved at være i besiddelse af peberspray og endelig for vold, da han også anvendte pebersprayen.