Seneste nyt:

Hvem er han? Mand kun iført røde underbukser anholdt

Politiet efterlyser folk, der kender til den mand, som blev anholdt søndag formiddag i Aabybro. For han siger selv ingenting.

Det er en af de mere specielle sager, der søndag er ramt på vagtchef Karsten Højrup Kristensens bord hos Nordjyllands Politi.

For klokken 10.05 fik vagtcentralen en henvendelse fra en borger i Aabybro, der fortalte, at der gik en lidt mystisk mand rundt på cykelstien på Aalborgvej ved Omfartsvejen - det mystiske var umiddelbart, at han var kun iført røde underbukser.

Borgeren havde forsøgt at tale med manden, men han kunne hverken tale eller forstå dansk eller engelsk.

quote Vi kan simpelthen ikke kommunikere med ham, han taler ikke nogle af de sprog, vi har forsøgt os med, og vi ved derfor ikke, hvem han er

Karsten Højrup Kristensen, vagtchef, Nordjyllands Politi

Da politiet ankom til stedet og fik kontakt til manden, havde de ligeledes problemer med kontakten. For manden reagerede ganske rigtigt hverken på det ene eller andet sprog, som politiet forsøgte sig med.

Patruljen vurderede, at manden virkede psykisk ustabil, lidt truende og ude af stand til at passe på sig selv. Derfor blev han anholdt og taget med til stationen i Aalborg.

Her har politiet hele søndagen forsøgt at skabe kontakt til manden - uden held.

- Vi kan simpelthen ikke kommunikere med ham, han taler ikke nogle af de sprog, vi har forsøgt os med, og vi ved derfor ikke, hvem han er, siger Karsten Højrup Kristensen, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Politiet har haft kontakt til en stribe tolke udi forskellige sprog, men lige lidt har det hjulpet. Det virker som om, manden slet ikke forstår nogle af sprogene.

I hvert fald har ikke reageret eller responderet.

- Der er noget, der siger os, at han kunne være russisk, men vi har haft fat i en russisk tolk, men manden vil eller kan ikke sige noget, fortæller Karsten Højrup Kristensen, som kalder sagen højst usædvanlig.

Hos Nordjyllands Politi står man altså nu med en mand, man ikke aner, hvem er - og politiets sprogkundskaber er kommet til kort.

- Vi har også prøvet med fingeraftryk, men det har heller ikke givet noget, siger Karsten Højrup Kristensen.

Nu appellerer Nordjyllands Politi til offentligheden om hjælp og vil gerne høre fra folk, der måtte have kendskab til manden, der beskrives som mellem 30 og 40 år, 180 cm høj, slank af bygning, mørkeblondt pjusket hår og med kort skæg. Og det eneste, han var iført, var et par røde underbukser.

Nordjyllands Politi vil nu overføre ham til Aalborg Arrest, hvor han vil være tilbageholdt 3 x 24 timer efter betingelser i udlændingeloven. Derefter vil han komme for en dommer.

- Han er i vores varetægt, indtil vi finder ud af, hvem han er, siger Karsten Højrup Kristensen.

Oplysninger i sagen kan gives på telefon 114.

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden