Det er både det øverste og nederste glas på stærekassen, der er udsat for hærværk. Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

1 af 3

Igen, igen: Stærekasse smadret i Aabybro

Stærekasserne ved Aabybro har været udsat for hærværk af flere omgange, og nu er den gal igen.

Det er efterhånden ved at være et velkendt syn for bilister, der kører ind og ud af Aabybro. Stærekasserne i vejkanten lige uden for byskiltet er igen blevet udsat for hærværk.

Denne gang er det stærekassen i retning mod Aabybro, det er gået ud over. Her er både det øverste og nederste glas blevet smadret. Ved siden af stærekassen ligger en golfkølle, men om det er den, der er blevet brugt til at ødelægge stærekassen, er endnu uvist.

Hos Nordjyllands Politi oplyser de, at de ikke har fået en anmeldelse af hærværket endnu, og Vejdirektoratet er heller ikke blevet orienteret. Efter TV2 Nords henvendelse vil Vejdirektoratet sende en medarbejder ud for at se, hvad der er sket med stærekassen.

Det er her ved landevejen uden for Aabybro, at stærekasserne er placeret. Foto: Jesper Bo Winther

Fem gange siden oktober

Stærekasserne ved Aabybro blev sat op i slutningen af oktober 2018, og er flere gange blevet udsat for hærværk. I løbet af de første to måneder blev stærekasserne ødelagt tre gange, hvilket fik politiet til at installere overvågning omkring stærekasserne.

Læs også Trods hærværk: Stærekasser ved Aabybro har blitzet 2100 bilister

Også i maj 2019 blev den ene af stærekasserne ødelagt. Her drejede det sig om en 27-årig mand, som blev sigtet for at have smadret stærekassen med et koben, efter han var blevet blitzet. Vredesudbruddet blev overværet af flere vidner, og manden meldte sig selv til politiet.

Dagens tilfælde af hærværk er det femte tilfælde, siden stærekasserne blev sat op i oktober 2018. 

Golfkøllen her ligger ved siden af den smadrede stærekasse. Det er uvist, om den har noget med hærværket at gøre.  Foto: Jesper Bo Winther