Ingen action: Surferne må blive på land i Klitmøller

Surferne tager sig endnu en hviledag ved World Cup-konkurrencen i Klitmøller, mens de venter på vind, men der er stadig noget for publikum.

Heller ikke i dag, tirsdag, bliver dagen, hvor de 40 surfere samlet i Klitmøller til World Cup kommer på vandet og kan sætte konkurrencen i gang. Vinden er nemlig pist væk også i dag.

- Nej, det ser godt nok ud til, at vi bliver på land igen i dag, desværre, siger pressechef i Cold Hawaii, Ole Wejse Svarrer.

Lige nu ser det endda ud til, at der først lørdag bliver vind nok til at få konkurrencen i gang. Men hos arrangøren, Cold Hawaii, er det langt fra noget, der vækker bekymring - faktisk er det helt almindeligt.

- Vi sætter jo altid en hel uge af til de her konkurrencer netop for at tage højde for vejr som det her. Vi er vant til at vente, og surferne er også helt afslappede. Men det er klart, at vi holder øje med vejrudsigterne, siger Ole Wejse Svarrer.

Det betyder dog ikke, at der ikke bliver noget at se på for det publikum, der alligevel skulle tage turen til Klitmøller i håbet om at se nogle af verdens bedste surfere i aktion på vandet.

- I dag arrangerer vi nok en konkurrence for sjov, hvor en jetski laver hækbølger, som surferne kan hoppe på. Det er ret sjovt at overvære. Og i morgen, onsdag, arrangerer vi en konkurrence i standup-paddling, som vi jo faktisk er værter ved VM 2017, siger Ole Wejse Svarrer.

Skal man tro vejrudsigterne, bliver det først lørdag eftermiddag, vinden for alvor bliver noget ved - og World Cup slutter søndag. Men faktisk kan konkurrencen afvikles med en enkelt runde på vandet, som ikke tager mere end fem timer, så der er stadig gode chancer for at finde en vinder.