LIGE NU:

Jammerbugt Kommune er klar til at give ældreområdet et løft

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune vedtog torsdag kommunens nye værdighedspolitik. Det betyder, at 18 nye fuldtidsstillinger bliver oprettet.

Der var stor glæde og tilfredshed at spore på torsdagens kommunalbestyrelsesmøde i Jammerbugt Kommune. Her vedtog byrådet kommunens nye værdighedspolitik, som tilfører ekstra ressourcer til ældreområdet.

- Stemningen på mødet var god, for det er mange penge, vi snakker om, og de kommer til at gøre godt, siger borgmester Mogens Gade (Venstre).

Jammerbugt Kommune får med vedtagelsen af værdighedspolitikken andel i den milliard, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti fra 2016 og frem har afsat om året for at sikre ældre borgere en værdig pleje og omsorg.

Den nye politik tilfører 7,752 millioner til ældreområdet i Jammerbugt Kommune, og de penge ønsker kommunen blandt andet at bruge på at øge normeringen på plejecentrene. Helt konkret vil der blive oprettet 18 nye fuldtidsstillinger, som bliver indfaset fra september.

- Vi er meget tilfredse med at kunne give ældreområdet et løft. Det vil kunne mærkes ude i kommunen, at vi nu bliver i stand til at gøre en ekstra indsats for de ældre borgere, siger Mogens Gade.

Jammerbugt Kommune vil blandt andet bruge de ekstra ressourcer til at sørge for, at medarbejderne i kommunens ældresektor har de nødvendige kompetencer til at sikre en god kvalitet i behandling, rehabilitering, pleje og omsorg, og til at give de ældre borgere mulighed for at bestemme over deres egen hverdag og bevare deres døgnrytme.