Foto: Brian Bergmann, Scanpix

Jammerbugt Kommune kaster millioner efter fortove, gadelys og cykelstier

Cyklister, fodgængere og bilister får bedre vilkår, når Jammerbugt Kommune bruger 6,5 millioner kroner på at optimere infrastrukturen.

Har du tidligere brokket dig over, at fortovene er hullede, gadebelysningen ikke-eksisterende  og cykelstierne usikre? Så kan du glæde dig over, at det brokkeri snart er slut. I hvert fald hvis du er borger i Jammerbugt Kommune.

Her har kommunalbestyrelsen netop besluttet at frigive i alt 6,5 millioner kroner til små og store projekter inden for infrastruktur og trafiksikkerhed.

Blandt andet går 1,5 millioner kroner til at forbedre eksisterende og anlægge nye fortove i kommunen. Yderligere 1,6 millioner kroner skal bruges til at renovere kommunens havneanlæg og at rense dem og bortskaffe sand.

300.000 kroner skal supplere vejbelysningen rundt om i Jammerbugt Kommune, og 650.000 kroner skal gøre skiltningen og stierne i turistområderne bedre.

Og så skal cykelstierne og trafiksikkerheden forbedres med i alt 1,8 millioner kroner. Det skal især ske ved byudviklingsområder i Aabybro, hvor mange flytter til.

- Aabybro er en by i rivende udvikling, og det stiller krav til infrastrukturen. Veje og fysiske anlæg skal følge med udbygningen af byen, så der skabes de bedste rammer for byen som helhed, og den kan vedblive at være attraktiv, siger borgmester Mogens Gade (V).

Præcis hvornår arbejdet går i gang, og pengene bliver omsat til bedre forhold for både bilister, fodgængere og cyklister, er endnu ikke afklaret.