LIGE NU:

Jammerbugt på vej med almene boliger og byggegrunde

Politikerne tror på flere borgere i Jammerbugt Kommune - fra 2019 er der både almene boliger og flere byggegrunde på vej i kommunen.

Antallet af borgere i Jammerbugt Kommune har i nogle år været i vækst - og skal man tro den seneste melding fra kommunen, tror politikerne fortsat på, at flere vil vælge at slå sig ned netop dér.

Det er netop blevet offentliggjort, at Aabybrocenteret i forbindelse med renovering og fornyelse vil komme til at indeholde 29 almene familieboliger og 12 ungdomsboliger.

De nye almene boliger i Aabybrocentret bliver lejligheder, der kommer til at ligge ovenpå forretningerne og erhvervslokalerne, som også bliver forskønnet, og som fortsat kommer til at ligge i stueetagen.

- Fornyelsen af centret er en begyndelse på Aabybro version 2. Byen udvider sig fortsat i areal, og nu også opad. På den måde sørger vi for, at der kommer en central midtby, der understøtter fortsat handelsliv og bosætning, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).

Renovering i etaper

Den omfattende renovering af Aabybrocentret begynder i den sydlige ende mod Østergade.

- Det har været et længe næret ønske at renovere centret i Aabybro. Nu tager vi hul på første del med et betragteligt antal almene boliger. Senere kommer også et antal private boliger, ligesom vi med projektet kommer til at forskønne butikkerne i centret i et tæt og godt samarbejde med lejere og ejere, fortæller Mogens Christen Gade.

I alt er det planen at opføre 150 boliger oven på Aabybrocentret.

De 29 almene familieboliger bliver i gennemsnit 99,5 kvadratmeter pr. lejemål. Mens de 12 almene ungdomsboliger hver bliver på 50 kvadratmeter. I tilknytning til de almene boliger kommer der et fælleshus på 100 kvadratmeter.

Projektet forventes at gå i gang i oktober 2019 og være klar til indflytning i foråret 2021.

Flere byggegrunde i Nørhalne og Pandrup

Samtidig med byggeplanerne i højden i centrum af Aabybro har Jammerbugt Kommune også sat flere byggegrunde til salg. Det drejer sig om to grunde i Nørhalne, som bliver udbudt i januar 2019, samt seks grunde i Pandrup, der bliver sat til salg den 1. december i år.

- Vi kan se, at der fortsat er stor interesse for at bosætte sig i Jammerbugt Kommune. Derfor er det vigtigt, at vi med jævne mellemrum sørger for, at der kommer nye attraktive grunde til fornuftige priser, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Parcelhusgrundene i Nørhalne er på henholdsvis 829 m2 og 986 m2, og udbydes til en minimumspris på henholdsvis 275.000 kr. og 325.000 kroner inklusive kloaktilslutning, eksklusive øvrige tilslutningsbidrag.