Jammerbugt vinder Landdistriktsprisen 2016

"Liv i By og Skole"-projektet har sørget for, at landsbyerne i Jammerbugt Kommune stadig har små skoler. Derfor vinder de Landdistriktsprisen 2016.

Jammerbugt Kommunes projekt "Liv i By og Skole" har formået at opretholde de små landsbyskoler i kommunen gennem et forpligtende samarbejde mellem lokalsamfund og kommunen.

Det kvitterer erhvervs- og vækstministeriet nu med. Mandag overrakte de nemlig Jammerbugt Kommune Landdistriktsprisen 2016.

Kommunen løber med prisen, fordi den netop har indvilget i at bevare små lukningstruede landsbyskoler. Til gengæld har enkelte lokalsamfund forpligtet sig til at arbejde for fornyelse, forskønnelse og øget bosætning. Og samarbejdet har været en succes.

Kommunens små skoler eksisterer nemlig stadig, og flere landsbyer har ifølge indstillingen stået med det luksusproblem, at de ikke har kunnet skaffe boliger nok til interesserede tilflyttere. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:{"nid":"43120"}]

- Lokale kræfter spiller en overordentlig vigtig rolle i at udvikle de danske landdistrikter og gøre landsbyer og lokalsamfund til gode steder at bo og leve. Jammerbugt Kommune og borgerne i kommunen fortjener i den grad hæder for deres indsats og engagement i projektet ”Liv i By og Skole, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, da han mandag uddelte prisen på årets Landdistriktskonference på Kobæk Strand ved Skælskør.

Hos dommerpanelet var der også enighed om, at det var ”Liv i By og Skole”, der fortjente Landdistriktsprisen 2016.

- Jammerbugt Kommune har turdet løbe mod strømmen ved at igangsætte projektet ”Liv i By og Skole”. Et direkte samarbejde mellem kommune og lokalsamfund bør være en selvfølge ved udvikling i landdistrikterne. Kommunen er de borgere, der bor inden for kommunegrænsen – også borgerne i de mindste samfund, siger dommerpanelet.

Dommerpanelet lagde desuden vægt på, at projektet har haft en god bredde med blandt andet inddragelse af et socialøkonomisk virksomhedskoncept, som bidrager til at opretholde butiksaktiviteter og giver meningsfulde jobs til folk på kanten af arbejdsmarkedet.

I alt var 49 kandidater indstillet til prisen. Andenpladsen i Landdistriktsprisen 2016 gik til Venø Efterskole for at gøre en stor forskel for livet og udviklingen på øen, mens tredjepladsen gik til Købmand Joachim Cyrill Hansen i Horbelev på Falster.

Dommerpanelet bestod af Niels Hausgaard, sanger, tekstforfatter og entertainer (formand), Lars Møller, kommunaldirektør, Holstebro Kommune, Dorthe Winther, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer og Susanne Hovmand-Simonsen godsejer, Knuthenlund. 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","caption":"Otte%20sm%C3%A5%20skoler%20i%20Jammerbugt%20Kommuen%20er%20midlertidigt%20fredet%20med%20projektet%20"Liv%20i%20by%20og%20skole".%20P%C3%A5%20Gj%C3%B8l%20k%C3%A6mper%20de%20for%20at%20holde%20gang%20i%20byen%20og%20elevtallet%20oppe,%20s%C3%A5%20skolen%20er%20sikret%20en%20fremtid.","id":"53789"}]

 


Seneste nyt

fra Nordjylland