Kents søster blev dræbt for 27 år siden - nu er der håb for at finde gerningsmanden

Ny dna-metode får nordjyske Kent Klemmensen til at håbe på, at politiet kan finde frem til, hvem der dræbte hans storesøster.

Det er en historisk drabssag, der i øjeblikket er i gang i Københavns Byret.

Her er en 54-årig mand, som i februar blev anholdt på sin arbejdsplads i Nordjylland, tiltalt for at stå bag drabet på 23-årige Hanne With, der blev kvalt og stukket ihjel i sin og kærestens lejlighed på Nørrebro i København tidligt nytårsmorgen i 1990.

Den 54-årige mand er tiltalt for drabet, efter at slægtskabssøgning i politiets eget dna-register har udpeget ham som den sandsynlige drabsmand ud fra de dna-spor, der blev fundet på gerningsstedet i 1990. 

Det er første gang, at denne metode fører til en tiltale.

I Fjerritslev følger Kent Klemmensen interesseret med i drabssagen fra København. Det er nemlig aldrig blevet opklaret, hvem der dræbte hans søster Conny Birgitte Svendsen på Bornholm i 1997.

Kent Klemmensen håber, at den nye dna-metode kan lede politiet på sporet af hans storesøsters drabsmand.

- Som pårørende er det vigtigt at få fundet en gerningsmand, så man kan få lukket et kapitel. Der er to store spørgsmål, som altid trænger sig på i drabssager: Hvorfor og hvem?, siger Kent Klemmensen, som i 27 år har håbet på at få besvaret de spørgsmål.

- Man kan ikke bare lukke det. Der vil altid gå en rundt derude, som har gjort det, og du får ikke ro som pårørende, før du får at vide, hvem gerningsmanden er, siger han.

'Noget må være gået galt'

Conny Birgitte Svendsen blev sidst set i live 31. august 1997 om aftenen. Hun blev fundet død i sin seng dagen efter.

- Det er godt, der kommer fokus på sagen igen. Nu er der gået 27 år, siden drabet skete, og ventetiden har været lang. Det er skønt at få sagen belyst igen, fordi det også kan få eventuelle fejl, der er begået i efterforskningen, frem i lyset, siger Kent Klemmensen og uddyber:

- Der er tale om et drab, der er begået på en ø med 40.000 indbyggere, og vi står stadig i en situation, hvor det ikke er opklaret. Så noget må være gået galt.

Det var en dna-prøve fra en 15-årig dreng, som i 2018 blev anholdt og sigtet i en sag, der tidligere i år fik politiet til at anholde Hanne Withs mulige drabsmand, fordi den 15-åriges dna var nært beslægtet med den nu tiltalte mands.

Tidligere måtte politiet kun søge efter et dna-match mellem spor og en gerningsperson, der i forvejen var i politiets register. Efter et borgerforslag, som blev stillet i 2022, blev det ændret, så man nu også kan lede efter nære familiemedlemmer i registret.

Det giver Kent Klemmensen fornyet håb.

- Med det nye værktøj, som ikke beror lige så meget på, at man skal være heldig, tror jeg, det er det tætteste, vi har været på at få opklaret sagen, siger Kent Klemmensen.

Vigtigt at få opklaret sagen

Drabssager forældes aldrig i Danmark, så Conny Birgitte Svendsens drabsmand kan meget vel være den næste, man forsøger at finde ved hjælp af den nye dna-metode.

- Jeg håber, at de tager Connys sag op igen, og at de lykkes med at finde gerningsmanden, men der er et stykke vej endnu, siger Kent Klemmensen og fastslår, hvorfor det vil være vigtigt for ham at få sagen opklaret:

- Conny kommer ikke tilbage uanset hvad, men det er vigtigt at få belyst eventuelle fejl, der er begået i efterforskningen, så politiet kan lære af dem.

Der ventes at falde dom i sagen om drabet på Hanne With 11. juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland