LIGE NU:

Kommune advarer mod nye sommerhusregler

Jammerbugt Kommune er skeptisk over for Erhvervsstyrelsens tiltag om færre ugers udlejning af sommerhuse.

35 ugers sommerhusudlejning om året. Det er, hvad Erhvervsstyrelsen lægger op til skal være en del af gældende regler for privat udlejning af sommerhuse.

En begrænsning af de nuværende udlejningsregler, der giver anledning til bekymring i en af Nordjyllands største sommerhuskommuner, Jammerbugt Kommune.

quote Som vejledningen ser ud nu, vil den fra det ene øjeblik til det andet ødelægge mange års investeringer i helårsturisme.

Mogens Christen Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune

- Med de betingelser, Erhvervsstyrelsens lægger op til, så bliver mulighederne for udlejning af sommerhuse indskrænket. Og det er jo i direkte modstrid med Danmark som et turismeland, siger borgmester Mogens Christen Gade (V).

Jammerbugten er i forvejen presset på sin sommerhusudlejningskapacitet i højsæsonerne, og hvis Erhvervsstyrelsens forslag bliver til virkelighed, frygter borgmesteren, at det kan blive endnu sværere at imødekomme efterspørgslen efter sommerhusferier i Nordjylland.

- Som vejledningen ser ud nu, vil den fra det ene øjeblik til det andet ødelægge mange års investeringer i helårsturisme, siger Mogens Christen Gade.

Turistchef forundret

- Vi blev noget forundret over at læse udkastet. Det bekymrer os, at udkastet er i direkte modstrid med de eksisterende strategiske planer, branchen har på nationalt, regionalt og kommunalt plan. Hvis udkastet vedtages, bliver den strategiske ramme om det fælles arbejde sat ud af spil, siger erhvervs- og turistchef i Jammerbugt Kommune Line René Thellufsen.

Lørdag kunne vi på TV2 Nord fortæller, hvordan Feriehusudlejernes Brancheforening mener, at Erhvervsstyrelsens vejledning vil være direkte ødelæggende for den danske turistbranche. Selvom det kun er seks ugers mindre udlejning, så gør det en stor forskel, lyder det fra Carlos Villaro Lassen, direktør i brancheforeningen.

- Det her er en katastrofe for den danske turistbranche. Og især nu her, hvor der jo virkelig er rift om de danske sommerhuse, for mange danskere kan ikke komme syd på. Og det potentiale kan man så ikke udnytte, hvis de reducerer antallet af udlejningsuger, siger direktøren.

Flere bliver ramt

Den opfattelse deler de i Jammerbugt Kommune, hvor de også frygter, hvordan ikke bare sommerhusudlejningen, men også de øvrig turisme og detailhandel vil blive ramt.

- Turisterne i feriehusene har stor betydning for detailhandlen, restauranter og forlystelser i områderne. Sommerhusudlejningen er en vigtig grundsten for væksten og værdiskabelsen i kystbyerne og helt afgørende for helårsturismen. Vejledningen vil sætte erhvervet under yderligere pres, end det allerede er på grund af coronakrisen, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommune har nu sendt et høringssvar til Erhvervsstyrelsen, hvor de opfordrer til at fastholde 41 ugers udlejning om året.

25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

25_seconds

play Efterretningstjeneste undersøger: Demonstranter i Aalborg var iført militæruniform

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Til forsiden

Til forsiden