Seneste nyt:

Kræftsyg vandt kamp med kommunens jobcenter

Jesper Michael Hasemann er livstruende syg af leukæmi. Han fik for nyligt afslag på forlængelse af sine sygedagpenge fra Jammerbugt Kommune, men nu har har han vundet en hård kamp med kommunen.

Jesper Michael Hasemann  fra Aabybro har i mange år arbejdet som buschauffør. I oktober 2020 får han konstateret leukæmi og kommer på sygedagpenge.

På trods af, han er dødeligt syg, får Jesper Michael Hasemann i september 2021 afslag på at få forlænget sygedagpengene.

- I starten af september fik jeg et brev, hvor der stod, de tog mine sygedagpenge, og det kunne jeg simpelt hen ikke forstå, siger han.

Klage til Ankenævnet

Jesper Michal Hasemann blev af Jammerbugt Kommune vurderet til ikke at være livstruende syg. Derfor klagede han via sin socialrådgiver til Ankestyrelsen.

Det er en sagsbehandler, der har tolket på de lægefaglige oplysninger, og har lagt den linje, at det kunne bruges til at stoppe Jesper Michael Hasemanns sygedagpenge, lyder det fra Dennis Lillebælk, der er socialrådgiver.

- Og det er en problematisk afgørelse, siger han.

Hurtig afgørelse

Ankestyrelsens afgørelse kom hurtigt, og den faldt ud til Jesper Michael Hasemanns fordel, fortæller Dennis Lillebæk.

- Overordnet set har Jesper ikke fået en fair behandling af jobcenteret, og det har vi nu Ankestyrelsens ord for, siger han.

Jesper Michael Hasemann er fortørnet over, han skal tovtrække med kommunen i  en livstruende situation.

- Jeg synes ikke det er rimeligt, at syge mennesker skal kæmpe en kamp. Først for at blive rask, men så også mod mastodonter som kommunen. Det kan jo ikke lade sig gøre, siger han.

Formand for Beskæftigelsesudvalg lover handling

Og den udlægning er Morten Kleseen (S), der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune ikke uenig i. Der har i Jesper Michael Hasemanns tilfælde været er en snæver tolkning af den lovgivning, der er på området, mener han.

- Jeg havde da gerne set, at sagsbehandleren havde vurderet, at Jesper Michael Hasemann er så syg, at det ikke gav mening overhovedet at fratage ham sygedagpengene i den situation, siger han. 

Morten Klessen lover nu, at man i Beskæftigelsesudvalget på sit førstkommende møde, om der bliver lagt den rigtige linje i den slags sager.

- Det er selvfølgelig helt utilstedeligt, at en mand, der er så syg, bliver frataget sine sygedagpenge siger han.

Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

retten aalborg

play Første retsdag i planlægning af skoleskyderi: - Mit mål er at slå så mange mennesker ihjel

retten hjørring

66-årig skagbo tiltalt i omfattende narkosag

Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

Til forsiden

Til forsiden