LIGE NU:

Mand udsat for hjemmerøveri i Blokhus: En gerningsmand er stadig på fri fod

Mandag var en mand sidst i 20’erne i grundlovsforhør, efter han i weekenden begik hjemmerøveri. Nordjyllands Politi leder nu efter hans medgerningsmand.

En kending af Nordjyllands Politi var mandag formiddag i grundlovsforhør i Retten i Hjørring, efter han lørdag aften klokken 21 begik hjemmerøveri i Blokhus hos en mand i midt 40’erne.

Manden, som har bopæl i Nordjylland og er i slut 20’erne, er sigtet for at have tiltvunget sig adgang til forurettedes bolig gennem terrassedøren sammen med en ukendt medgerningsmand.

Med anvendelse af vold lykkedes det de to mænd at slippe afsted med mobiltelefoner og IPads.

- Forurettede var alene hjemme, da det skete, og han pådrog sig ikke alvorlige skader, oplyser anklageren ved Nordjyllands Politi, Jesper Sønderup.

På jagt efter medgerningsmand

Grundlovsforhøret blev afholdt under lukkede døre, og derfor er det minimalt, hvad Nordjyllands Politi kan oplyse om selve hændelsen.

- Det eneste jeg kan sige, er, at forurettedes forklaring om, hvad der er foregået, giver os et klart billede af, at de var to om at begå røveriet, siger Jesper Sønderup.

Det lykkedes dog ikke Nordjyllands Politi at fange den anden gerningsmand, og de har siden lørdag været på jagt efter ham.

- Af hensyn til efterforskningen, kan vi ikke sige noget om den mand, som vi nu leder efter, siger Jesper Sønderup.

Jesper Sønderup oplyser desuden, at sigtet er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat på psykiatrisk afdeling på baggrund af hans mentale tilstand.