LIGE NU:

MGP: JAAILL fra Fjerritslev er klar til showet

6 unge musikere fra Jammerbugt Kulturskole skal lørdag den 29. februar repræsentere Nordjylland i dette års udgave af MGP.

De er begyndt at øve sig på at skrive autografer, Johannes, Alexander, Andreas, Ida, Isabella og Lucas. For når man deltager i et stort direkte tv-show som MGP, så kan man ikke undgå at blive genkendt og lidt berømt.

- Jeg har allerede skrevet 4 autografer - og bliver jagtet af pigerne fra klassen under os, siger Johannes Pilgård Bundgaard.

- Nogen kikker så mærkeligt på mig, når jeg går i skolen - siger forsangeren Alexander Victor Jørgensen Jacobsen.

Det var også Alexander, der fandt på melodien til sangen Superhelten, der handler om Batmans liv. De fem andre i bandet har hver kommet med ideer til teksten.

Lang rejse mod MGP

De 6 unge musikerer fra Kulturskolen har været igennem en længere proces, der startede i sommeren 2019, hvor omkring 400 grupper og solister fra hele Danmark sendte deres sange ind til MGP.

Og nu er JAAILL blandt de sidste 8 finalister, der den 29. februar skal optræde foran 12.000 puplikummer i selveste Royal Arena - og i direkte tv på Danmarks Radio, der sender hele showet.

- Vi vinder selvfølgelig, jubler de 6 unge stjerner nærmest i kor, og glæder sig til det snart bliver torsdag, hvor de sammen tager til København, til generalprøve på selve showet.

Det er de to musik undervisere på Kulturskolen, Mads Rosendahl og Helle Pedersen, der har hjulpet med sangundervisning og musikken.

På selve aftenen er der sørget for at skolekammeraterne og familiemedlemmer kan følge det store MGP- show sammen i Fjerritslev hallen, hvor der er storskærm, og alle håber selvfølgelig på, at man skal fejre JAAILL, som vinder af MGP 2020.