Mindreårige brødre voldte store problemer på nordjysk asylcenter

Et syrisk brødrepar har givet voldsomme problemer på Børnecenter Vester Thorup. Både vold, tyverier og makabre videoer har brødrene plaget asylcenteret med.

Der har været flere episoder på Børnecenter Vester Thorup i Nordjylland, hvor et syrisk brødrepar har lavet masser ravage. De to syriske brødre har nærmest terroriseret både ansatte og andre børn på asylcenteret.

Blandt andet tvang den yngste af brødrene en ansat til at se en af Islamisk Stats brutale henrettelsesvideoer, og han var i en anden episode tæt på at drukne en pædagog i svømmehallen. Storebroderen har blandt andet halshugget en bamse, som han derefter udstillede på sit værelse.

Det er Morgenavisen Jyllands-Posten, der efter at have fået aktindsigt i forholdene, skriver om brødrene og de mange episoder. TV2 Nord har også selv søgt aktindsigt både ved kommunen og efterfølgende ved tilsynet, men har begge gange fået afslag.  

Læs også Ansat på asylcenter i Nordjylland forsøgt druknet af syrisk 12-årig dreng

Ifølge Jyllands-Posten var ansatte og ledelse på børnecenteret dybt bekymrede over brødreparrets opførsel og indberettede i marts sagen til Udlændingestyrelsen, som man skal ved mistanke om en radikalisering.

Ifølge indberetningen var begge brødre stærkt optaget af IS propaganda på internettet.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, vil ikke udtale sig, da det er tale om en personsag. Han oplyser, at kommunen har orienteret Udlændingestyrelsen, og at sagen er meldt til politiet.