00:43

Video: Per Frank Paulsen

Nedstyrtet pilot var ikke Bruno Krüger - men hvem var han så?

Nordjyllands Historiske Museum har onsdag fundet identitetspapirer på resterne af den pilot fra Anden Verdenskrig, der blev fundet på en mark ved Birkelse tirsdag, men de holder kortene tæt til kroppen.

Den pilot - eller rettere sagt resterne af ham - der tirsdag blev fundet på en mark ved Birkelse, hed ikke Bruno Krüger. Han hed noget andet, men hvem han var, vil Nordjyllands Historiske Museum onsdag ikke rykke ud med.

- Ja, vi har fundet frem til pilotens identitet, men vi vil først have den bekræftet af den tyske ambassade, før vi melder noget ud, siger Torben Sarauw, museumsinspektør på Nordjyllands Historiske Museum. 

Læs også Gårdejer og søn fandt flyvrag fra 2. verdenskrig

- Godt nok er det 70 år siden, han døde, men der kunne jo ske at være pårørende tilbage i Tyskland, som har kendt ham. Og så skal de have at vide, at han er blevet fundet, før pressen får oplysningerne, uddyber Torben Sarauw.

Identiteten har museet fundet frem til via den soldaterbog, piloten havde på sig sammen med nogle nu 70 år gamle kondomer.

Flyeksperten Søren C. Flensted, som står bag hjemmesiden Airwar Over Denmark, var ellers hurtig til at fastslå, at det nedstyrtede fly måtte være en Messerschmitt 109, som var fløjet ud på træning fra Aalborg den 27. november 1944. Det mente han at kunne se ud af Luftwaffes detaljerede opgørelser over både fly og piloter. 

Læs også Pilot styrtede i døden i Nordjylland - har bud på hvem han var

Men det kvalificerede bud fra Søren C. Flensted viste sig alligevel ikke at holde stik. 

- Så har jeg ikke andre bud. Alle andre tyske piloter, der er styrtet ned i Danmark, er blevet begravet, og Bruno Krüger var den eneste, der ikke blev det. Så der er en god chance for, at man har rejst en sten i Frederikshavn for den pilot, der blev fundet i går, siger Søren C. Flensted.

Derfor vil han nu tage kontakt til Nordjyllands Historiske Museum og gøre inspektøren opmærksom på det. 

I mellemtiden må Nordjylland og resten af verden tålmodigt vente på at finde ud af, hvem den tyske pilot var.

Hør Torben Sarauw fortælle mere om pilotens papirer:

00:44 Luk video