LIGE NU:

Nordjylland får ny naturnationalpark

Regeringen har torsdag præsenteret planerne for tre nye naturnationalparker i Danmark, og en af dem kommer til at ligge i Nordjylland.

Der er en prik i Nordjylland på det danmarkskort, regeringen torsdag har præsenteret for, hvor der skal placeres tre nye naturnationalparker.

Ud over at lave en naturnationalpark i Almindingen på Bornholm og ved Stråsø mellem Herning og Holstebro har regeringen nemlig også planer om at gøre et område ved Tranum i Jammerbugt Kommune til naturnationalpark.

- Som naturmand synes jeg, at det er fantastisk. Jeg glæder mig til at komme i gang med at arbejde med at udvikle området i samarbejde med forskere, kommunen og lokale kræfter, siger siger skovridder Jesper Blom Hansen fra Naturstyrelsen.

- Ud over, at der skal være masser af natur i Tranum Klitplantage, så skal det også være et område, der er rigtig fedt at besøge. Det skal være et friluftsområde, og det skal være spændende for folk at komme her, siger Jesper Blom Hansen.

En af dem, der også glæder sig over, at Tranum Klitplantage er kommet med på kortet over naturnationalparker er folketingsmedlem Susanne Zimmer fra Frie Grønne.

- Det er rigtig dejligt, at Tranum Klitplantage nu er kommet med. Jeg har igennem længere tid været i dialog med Jammerbugt Kommune om at få gjort området til naturnationalpark, og det er rigtig godt, at det nu lykkes, siger Susanne Zimmer.

- Naturen har brug for mere plads

Ud over regeringen er SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet med i aftalen om at etablere naturnationalparkerne. Partierne bag aften har allerede besluttet, at de to første naturnationalparker skal placeres i Fussingø ved Randers og i Gribskov i Nordsjælland.

- Naturen har brug for mere plads. Tusindvis af dyre- og plantearter er i fare for helt at uddø herhjemme. Her er nye naturnationalparker en del af svaret på at vende tilbagegangen. I naturnationalparkerne får vi en vildere natur, og danskerne får mere spændende naturoplevelser. Vi har afsat 888 millioner kroner på årets finanslov til at give naturen det historiske løft, der er brug for, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Det er planen, at der i alt skal etableres 15 naturnationalparker, og regeringen og støttepartierne ønsker at inddrage borgere, interessenter og eksperter i en dialog om placeringen af de næste naturnationalparker.

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Allan Busk

play Den Sociale Fællesliste genopstår i Rebild: - Vi skal simpelthen have den her kommune tilbage på sporet

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

Til forsiden

Til forsiden