LIGE NU:

Nordjylland har dårligste normeringer: Se din kommune her

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at to af de kommuner i landet med dårligste normeringer ligger i Nordjylland.

Der er stor forskel på hvor mange pædagoger, der er i børnehaver rundt omkring i landet. I nogle kommuner skal børnene kigge væsentlig længere efter en voksen. To af de kommuner, hvor der er længst mellem de varme hænder, er nordjyske. 

Vesthimmerland og Jammerbugt Kommune topper Danmarks Statisks liste over de kommuner med de dårligste normeringer for de tre til fem årige. 

quote Det er urimeligt, at postnummeret skal være afgørende for, hvor omsorg og nærvær det enkelte barn skal have.

- BUPL-formand Elisa Rimpler

- Det er urimeligt, at postnummeret skal være afgørende for, hvor omsorg og nærvær det enkelte barn skal have. Vi kan ikke levere de gode pædagogiske miljøer børnene har brug for med så dårlige normeringer, siger BUPL-formand Elisa Rimpler.

I Jammerbugt Kommune er der den dårligste normering af alle kommuner i landet. Der er der nemlig kun en voksen pr. 7,7 børn. Vesthimmerlands Kommune er godt et mulehår bedre med 1 voksen pr. 7,6 børn. Disse tal er regnet ud fra, hvor mange voksne og børn, der er tilknyttet institutioner på kommuneplan. Når det kommer til den daglige drift, vil der være flere børn pr. voksen, da der for eksempel ikke er regnet kurser, ferie, dokumentationsarbejde og sygdom med. 

Flere pædagoger har på Facebook lagt ud, hvordan deres virkelighed er. BUPL har i dette opslag samlet nogle af historierne. En pædagog fortæller, at hun har oplevet at være alene med 23 børnehavebørn fra klokken 14.

Der er stor forskel på kommunerne. Du kan finde din kommunes normering på kortet her. 

 
 
Foto: Grafik