LIGE NU:

Nordjyske skoler rykker undervisningen til stranden

Løkken strand har haft besøg af 9. klasserne fra Tårs, Løkken og Vrå Skole. Eleverne skal lære hinanden at kende på tværs af skoler og byer.

Papir, blyant, og computer var i dag byttet ud med fiskestang og surfbræt, da tre nordjyske skoler havde rykket skoledagen til stranden. Her brugte eleverne tid på strandaktiviteter, som en del af et nyt samarbejde mellem skolerne.

Det er 9. klasserne fra Tårs, Vrå og Løkken Skole, der har mærket både vand og vind til en hel dag på Løkken strand. Eleverne har prøvet kræfter med blandt andet surfing, fiskeri og rundbold i sandet.

- Det er meget sjovere end bare at sidde inde i klasselokalet og lave tysk, siger Casandra Noomi Ritter Hjorth Silkjær fra Vrå Skole.

Samarbejdet mellem Løkken, Vrå og Tårs Skole betyder, at eleverne udover Løkken også kommer forbi Vrå og Tårs til flere aktiviteter i løbet af skoleåret. Meningen er, at de skal danne relationer på tværs af skolerne og lære byernes muligheder at kende.  

- Vi håber på, at de får en rigtig god oplevelse med hinanden i de forskellige kontekster, vi nu er i, altså hvordan er det at være i løkken. Så noget af det vi har på programmet hernede, det er, at udover de kommer i vandet og på stranden, så kommer de også rundt i byen og oplever byen, siger skoleleder på Løkken Skole, Arne Dørup Jensen. 

I Løkken var det havet, der stod på programmet, og for eleverne var særligt en af aktiviterne spændende at prøve af.

- Jeg har været ude og surfe, og det er noget, man ikke sådan kommer til at prøve normalt i skolen, men det er fedt nok, at der er sådan et arrangement her, så vi kan prøve det, siger Emil Gustav Sørensen der går i 9. klasse på Tårs Skole.