Seneste nyt:

Nye skred ved Mårup kirkegård

Det voldsomme vejr gør, at havet ved den nordjyske vestkyst æder mere og mere af kysten.

De seneste dages kraftige blæsevejr har givet nye skred ved kysten tæt ved stedet, hvor Mårup Kirke lå. Som så mange andre steder på kysten til Skagerak, har naboerne ved Mårup kirkegård fulgt med i havets rasen.

Allan Normann Sørensen er opsynsmand for Naturstyrelsen ved området omkring Mårup kirkegård. Han mener, vejret de sidste uger har været ekstremt.

 

- Jeg kan ikke huske, det har blæst så kraftigt så længe, siger Allan Normann Sørensen.

Der er ikke længere en kirke ved Mårup kirkegård, da den løbende blev revet ned fra 2008 til 2015. Den blev taget ned i flere etaper, for ikke at ende i de blå bølger. Men kirkegården rundt om den daværende kirke eksisterer stadig.

Havet æder mere og mere ved Mårup kirkegård.
Havet æder mere og mere ved Mårup kirkegård.
Foto: Christian French / TV2 Nord

Derfor er Allan Normann Sørensen også glad for, at de nye skred ikke æder ind lige ved kirkegården, men lige syd for gravstederne.

- Naturen går sin gang, og det kan man ikke gøre noget ved. Men når der kommer skred ved kirkegården, skal vi forsøge at finde de menneskelige rester, der er blevet gravet fri, fortæller Allan Normann Sørensen.

I de tilfælde flyttes resterne til Lønstrup Kirke, hvor en fællesgrav bliver det nye hvilested.

Men selvom kirkegården i denne omgang ikke blev direkte påvirket, har der stadig været noget at lave for opsynsmanden.

- Vi flyttede for nyligt nogle gravsten, fordi vi vil være sikre på, at de hvert fald ikke ender i havet, siger Allan Normann Sørensen.