LIGE NU:

Nyt tilbud til børn af misbrugere: Projekt Ballast åbner afdeling i Brovst

Et nyt behandlingstilbud til børn og unge, som lever i et hjem med alkohol- og stofmisbrug, blev i dag officielt indviet i Brovst.

Det var en stolt Lone Pedersen, som i dag kunne tage imod gæsterne ved den officielle indvielse af "Ballast" i Brovst. Et behandlingstilbud, som henvender sig til børn og unge mellem fem og 25 år, der lever i en familien med stof- eller alkoholmisbrug.

- Vi tilbyder individuel og gruppebaseret behandling i et forløb, hvor hovedopgaven er, at give børnene nogle redskaber til at leve under de vilkår, som de nu engang vokser op under, fortæller Lone Pedersen, som er behandler og står for tilbuddet i Brovst.

Afdelingen i Brovst er den seneste knopskydning på projektet, som allerede har to afdelinger i Thisted og Morsø kommuner.

I Brovst - og dermed Jammerbugt Kommune - har Ballast været i gang med arbejdet de seneste to måneder. Indtil videre har 23 børn og unge fra kommunen været igennem et forløb hos Lone Pedersen.

- Det er ikke så meget for at give løftede pegefingre til de forældre, som har et misbrug. Men mere for at hjælpe børnene, så de får nogle værktøjer til at kunne navigere i det, forklarer Lone Pedersen.

Ifølge folkene bag Ballast er der i en almindelig skoleklasse i gennemsnit to elever, som lever i en familie med alkohol- eller stofmisbrug.

I Jammerbugt Kommune betyder det, at så mange som 820 børn potentielt lever i en familie med misbrugsproblemer. Projektet er finansieret af SATS-puljemidler og er en del af KFUMs sociale arbejde.

Ballast holder til på Vestergade 3 i Brovst.