Det er her på grunden mellem jem&fix og VUC & HF, man gerne vil opføre en Rema 1000. Foto: Josefine Brader

Planloven siger nej – alligevel er grund til Rema 1000 solgt

Et 7000 kvadratmeter stort areal i Aabybro er solgt til Rema 1000 i en betinget handel. Det ser dog sort ud med at få lov til at opføre butikken i området, skriver Aabybroposten.dk.

Det står klart og tydeligt på skiltet, der er opstillet ved siden af jem&fix i udkanten af Aabybro: ”Solgt til Rema 1000. Klar til at opføre ny forretning.”

Jørn Krogsgaard, der sammen med Poul Østergaard ejer jorden, fortæller til Aabybroposten.dk, at de har indgået en betinget handel med Rema 1000. Betingelsen er, at Rema 1000 får lov til at opføre en butik.

- Det er godt for udviklingen af Aabybro by, hvis der kommer en Rema 1000 på arealet. Det vil trække flere folk indenom Aabybro by og ind til specialbutikkerne i centret, siger Jørn Krogsgaard til Aabybroposten.dk.

Men selvom skiltet altså er sat op, skal man ikke glæde sig for tidligt, lyder det fra borgmester Mogens Gade fra Venstre.

- Det ser sort ud med en dagligvarebutik i det område, siger han til Aabybroposten.dk.

Som planloven er nu, giver den nemlig ikke Rema 1000 lov til at åbne en butik udenfor centerområdet. Mogens Gade fortæller desuden, at en ekspert har vurderet, at der ikke er god mulighed for at kunne lave en dagligvarebutik i området mellem jem&fix og VUC & HF.

- Men det er klart, at vi skal drøfte det i den nye kommunalbestyrelse, siger han til Aabybroposten.dk.

  Foto: Josefine Brader