Foto: Per Frank Paulsen

Politi: Vi er i området døgnet rundt

Nordjyllands Politi intensiverer patruljeringen, efter en formodet påsat brand, der nær havde kostet ældre kvinde livet.

Striben af påsatte brande i Fjerritslev området fortsætter.  Og nu mere alvorligt end nogensinde. Tidligere brande har hovedsageligt ramt halmlagre og ubeboede ejendomme. Men sent lørdag aften var en brand tæt på at få fatale følger.

Nordjyllands Politi har de seneste uger været på overarbejde, efter en eller flere ildspåsættere har hærget hele 20 steder i Han Herred.

Efter lørdagens brand, der nær havde kostet en 89-årig kvinde livet, sættes der atter ind med øget patruljering i området.

- Vi forsøger at være til stede døgnet rundt. På den måde håber vi dels at være tryghedsskabende, når der uniformerede patruljer i område, og dels at være tættere på og dermed hurtigt at kunne være fremme, hvis der skulle ske endnu en brand i området, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

Politiet fik lørdag aften klokken 22.21 en alarm om, at der var ild i et stråtækt hus på Thistedvej. Og såvel politi som brandvæsen var hurtigt fremme på stedet.

Den ældre kvinde, der befandt sig i huset og var gået i seng, blev reddet ud i sidste øjeblik af sit barnebarn.

- Der var ild i taget, da hun blev reddet, så det var tæt på, men heldigvis kom hun ud, siger Karsten Højrup Kristensen.

Han efterlyser vidner til ikke bare den seneste brand, men også de mange øvrige brande, der har hærget området.

Politiets teknikere skal mandag se nærmere på brandstedet, det sker for at finde årsagen til branden.  

- Det er klart, at vi ser ganske alvorligt på situationen, og vi efterforsker på fuld tryk og efterforsker også denne brand ud fra en teori om, at den er påsat, siger Karsten Højrup Kristensen.

 

00:26

Vi forsøger at være i området i døgndrift

Luk video