Politiøvelse endte galt: Betjent skød sig selv i benet

En ellers banal og rutinemæssig politiøvelse i Aabybro onsdag udviklede sig til at være dramatisk, da en politimand affyrede et vådeskud. Foto: Michael Schmidt Thomsen

I forbindelse med en politiøvelse i Aabybro onsdag affyrede en betjent et vådeskud og ramte sig selv i benet. Politianklagemyndigheden efterforsker nu sagen.

Hvad der skulle have været en helt almindelig politiøvelse i Aabybro, endte onsdag formiddag grueligt galt.

En polititjenestemand blev nemlig ramt af et skud i benet.

Læs også Politiøvelse endte galt: Betjent skød sig selv i benet

Det viser sig nu, at det var polititjenestemanden, der selv affyrede vådeskuddet og dermed ramte sig selv i benet.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, som på nuværende tidspunkt efterforsker hændelsen.

- Onsdag den 4. september 2019 klokken 11.56 blev Den Uafhængige Politiklagemyndighed af Nordjyllands Politi underrettet om, at en polititjenestemand kort forinden i forbindelse med en politiøvelse i Aabybro havde affyret et vådeskud, som ramte ham i benet. Sådan lyder det på Politiklagemyndighedens hjemmeside.

Myndigheden har derfor iværksat en efterforskning af hændelsen.

Hvad de helt præcis undersøger og hvilke konsekvenser sådan et vådeskud kan have, vil DUP ikke kommentere på på nuværende tidspunkt

00:22

VIDEO: Det var bestemt ikke en del af øvelsen at ambulancen skulle komme.

Luk video

Ulykken betegnes som en utilsigtet skudafgivelse ved politiøvelse.

Polititjenestemanden er uden for livsfare. Det oplyser Nordjyllands Politi.

TV2 Nord-fotograf: - Det virkede som alvor

TV2 Nords fotograf Michael Schmidt Thomsen var til stede i forbindelse med øvelsen, og det var hans umiddelbare fornemmelse, at noget var galt.

- Min fornemmelse og erfaring sagde mig, at det her var mere seriøst end en øvelse. Ved de politiøvelser, jeg tidligere har været med til at dække som fotograf på TV2 Nord, der har jeg oplevet, at politiet var mere afslappet i hele deres tilgang til pressen, men her i dag var der ingen tvivl om, at politiet var mere seriøse. De bad mig også om at gå længere væk og holde mig bag afskærmningerne, fortæller Michael Schmidt Thomsen.

Læs også Syv indbrud på en nat: Ny bølge af indbrud i håndværkerbiler

Michael Schmidt Thomsen har igennem mange år været fotograf på en stribe af politihistorier og aktioner i det nordjyske, og han var derfor ikke i tvivl om, at øvelsen onsdag i Aabybro mindede meget mere om alvor end øvelse.

- Politiet var meget seriøse omkring deres behandling af pressen, og jeg synes mere det var ligesom, hvis vi dækkede en bombetrussel, fortæller Michael Schmidt Thomsen.

Forsiden lige nu