Beredskab og redningstjeneste rykkede ud til Saltum Strand, hvor noget, der mindede om en nødraket var blevet set. Foto: Per Frank Paulsen

Redningsaktion ved Saltum: Bilist så nødraket

Kystredningstjenesten og beredskabet rykkede ud til Saltum Strand, hvor en bilist havde set noget, der kunne ligne en nødraket. Der blev dog ikke fundet nogen nødstedte i vandet.

Mandag aften rykkede kystredningstjenesten ud til Saltum Strand, hvor en bilist havde set et rødt lys ude over vandet. Lyset mindede om en nødraket, og det satte altså gang i en redningsaktion.

Det er søværnets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) - der tidligere var kendt som SOK, der styrede redningsaktionen, men først på stedet var tre mand plus en indsatsleder fra det kommunale beredskab i Jammerbugt, som rykkede ud med deres redningsbåd på forespørgsel fra JRCC.

Båden fra Løkken afsøgte et område i en afstand af en halv sømil fra kysten. Båden var på vandet i mellem 30 og 45 minutter, men fandt intet.

I mellemtiden var JRCC's radarbil fra Hirtshals ankommet. Den kan med radaren afsøge havet for skibe, og ved hjælp af radarbilen kunne redningstjenesten konstatere, at der ikke var nogen nødstedte i havet.