Seneste nyt

fra Nordjylland

Så er den gal igen-igen: Ny stribe af indbrud i varebiler

Systematisk metode er igen brugt ved indbrud i nordjyske varebiler. Politiet frygter ny indbrudsbølge.

Bor et hul, klip en wire - og vupti, så er der fri adgang til dyrt værktøj.

Metoden er efterhånden alt for kendt for Nordjyllands Politi, der nu igen kan konstatere, at den er brugt ved flere tyverier i varebiler i Fjerritslev.

Den ene varebil holdt i Vestergade, mens den blev rippet for dyrt værktøj. Den anden var parkeret på Rolighedsvej. 

- Ja, det ser desværre ud til, at vi igen ser samme type fremgangsmåde, fortæller politikommissær Peter Skovbak fra Nordjyllands Politi.

Tyverierne er sket mellem søndag aften og mandag morgen, og tyvene slap afsted med udstyr for mange penge.

- De stjal både batteriværktøj og andet 'håndværktøj' - altsammen professionelt udstyr, der hurtigt løber op, fortæller Peter Skovbak, der dog endnu ikke har opgjort det samlede beløb.

Kendt metode

Tyvenes foretrukne metode er at bore en hul i sidedøren ind til varerummet, hvor tyvene ved hjælp af et stykke værktøj kan låse bilen op.

- Det er en meget professionel måde at bryde døren op på, vurderer politikommissær Peter Skovbak.

En kendt og effektiv metode, som senest blev brugt for få uger siden. Fra den 26. oktober til 3. november blev der hos Nordjyllands Politi anmeldt 14 tilfælde af indbrud i varebiler.

Her stjal ukendte gerningsmænd dyrt værktøj for tusindvis af kroner i Fjerritslev, Nørrehalne, Biersted, Nibe, Farsø/Ullits og Hobro.

quote Det er en meget professionel måde at bryde døren op på

Peter Skovbak, politikommissær, Nordjyllands Politi

Nu frygter politiet, at der er en ny indbrudsbølge på vej.

- Vi kan være nervøse for, at det er ved at ske igen, og derfor efterforsker vi intensivt for at finde frem til gerningsmændene og få dem anholdt, fortæller Peter Skovbak.

Han opfordrer brugerne af varebiler til at sikre deres biler så godt som muligt. 

- Og er tyveriet sket, kan det være en god idé at tjekke sin overvågning, hvis man har sådan en, for at se om gerningsmændene er fanget derpå, siger Peter Skovbak.

Politiet: Sådan mindsker du risikoen for indbrud

  • Parkér din varebil i et aflåst område eller tæt på huset - ikke bare ude på vejen, hvor den er den at komme til. Sørg for at der rigeligt med lys omkring bilen, så tyvene ikke kan arbejde ugeneret.

  • Hvis du parkerer i længere tid, så fjern dyrt udstyr.

  • Afblænd ruderne, så man ikke kan se udstyret udefra. Montér tyverialarm i bilen og gerne ekstra låse på side- og bagdøre.

  • Gravér eller mærk dit udstyr med firmanavn og installér GPS_tracker i det, så tyvene har sværere ved at afsætte udstyret bagefter.

  • Tag fotos og notér serienumrene på udstyret, så politiet nemmere kan finde frem til det og få gerningsmændene dømt, hvis uheldet er ude.