LIGE NU:

Skærpede regler i Fårup Sommerland: Kun fire personer ad gangen i Saven

Nye retningslinjer betyder, at Fårup Sommerlands vildeste forlystelser kun må køre med få gæster ad gangen. Det er ikke optimalt, siger direktør Niels Jørgen Jensen.

Fårup Sommerlands direktør, Niels Jørgen Jensen, har svært ved at skjule sin frustration over, at der i dag er kommet nye retningslinjer i forbindelse med de vildeste forlystelser, som betyder, at kapaciteten skal reduceres kraftigt for at undgå eventuel smitte med coronavirus.

Det gælder forlystelser, der giver anledning til råben og skrigen samt forlystelser med kraftig bevægelse eller rotation.

quote Vi må gerne køre med eksempelvis forlystelsen Saven, men der må kun være et selskab ad gangen. Det vil typisk sige en familie på fire, og der er plads til 20 i vognen. Så det går stærkt ud over vores kapacitet, og det er langt fra optimalt.

Niels Jørgen Jensen, direktør, Fårup Sommerland

- Vi må gerne køre med eksempelvis forlystelsen Saven, men der må kun være et selskab ad gangen. Det vil typisk sige en familie på fire, og der er plads til 20 i vognen. Så det går stærkt ud over vores kapacitet, og det er langt fra optimalt, siger Niels Jørgen Jensen.

De nye skærpede retningslinjer går ifølge Niels Jørgen Jensen ud over Saven, Orkanen og Falken.

Skiftende retningslinjer

Han glæder sig til gengæld over, at der er 60 andre aktiviteter i Fårup Sommerland, som gæsterne kan benytte. Og at populære forlystelser som Lynet og Flagermusen bedre kan håndtere de skærpede krav, da de kører med enkeltvogne med plads til fire.

Men frustrationen skinner stadig igennem hos Fårup-direktøren. Især i forbindelse med de retningslinjer, som løbende er blevet justeret, og derfor er svære at rette sig efter. Og ikke mindst, at der bliver ændret i retningslinjerne, lige nu hvor forlystelsesparkerne kan genåbne.

- Her til aften har vi for eksempel fået at vide, at der i de mindre forlystelser skal være to meters afstand mellem gæsterne.  Vi har gjort et seriøst arbejde for at genåbne ansvarligt, men vi har fået useriøse arbejdsbetingelser, lyder det fra Niels Jørgen Jensen.

Har foreslået brug af mundbind

Han fortæller, at forlystelsesparkerne har foreslået, at gæsterne kunne bære mundbind i forlystelserne, men at det forslag ikke har vundet gehør.

Niels Jørgen Jensen forventer, at Fårup Sommerland som planlagt slår dørene op 11. juni, og direktøren håber, at myndighederne vil være lydhøre over for de tilbagemeldinger, der kommer, så forlystelsesparkerne kan få lempeligere krav, inden højsæsonen for alvor går i gang.

- Om årets sæson tænker jeg, at vi er på en mission, hvor det gælder om at få det bedste ud af det, siger Niels Jørgen Jensen.

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

60_percent

play Nordjylland får ny naturnationalpark

Ålegræs iltsvind Limfjorden

Landbruget deltager i nyt samarbejde om at sørge for en ren Limfjord

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

60_percent

play Nordjylland får ny naturnationalpark

Til forsiden

Til forsiden