LIGE NU:

Socialtilsynet svarer på beskyldninger om svigt på bosted: - Vi reagerede, som vi skulle

Socialtilsyn Nord fralægger sig ansvaret for, at en beboer på bostedet Gården kunne ende med at forlade bostedet i paranoid tilstand og overfalde og dræbe en købmand.

På DR1 kan man tirsdag aften se dokumentaren "Drabet på købmanden", som handler om den unge mand fra bostedet Gården i Jammerbugt Kommune. En dokumentar, der retter skarp kritik mod både Gården og Socialtilsyn Nord for ikke at gribe ind i tide og forhindre et drab.

Men den kritik mener Socialtilsyn Nord ikke at have nogen andel i. Det medder socialtilsynet tirsdag i en pressemeddelelse. 

- Socialtilsyn Nord er af den opfattelse, at vi har reageret, håndteret og fulgt op på de bekymrende forhold, som vi har fundet på Gården. Det mener vi at have gjort ordentligt, vedholdende og inden for de rammer lovgivningen og Ankestyrelsens afgørelser giver os, skriver Socialtilsyn Nord.

Bostedet Gården kom i sidste uge i mediernes søgelys, da Fagbladet FOA kunne fortælle, at en mandlig beboer på stedet havde forsøgt at presse en anden, mindreårig beboer til oralsex, uden bostedet selv havde anmeldt episoden. 

Senere kom det også frem, at den unge mand var den selv samme, der i oktober sidste år pludselig og umotiveret overfaldt købmand i Suldrup, Finn Degn Ovesen, og stak ham med en kniv i butikken i Suldrup. Et overfald, der to uger senere kostede købmanden livet.

Socialtilsyn Nords opgave er at holde øje med, at beboerne på Gården og andre bosteder får den bedste behandling og de bedst mulige rammer under deres anbrindelse. En opgave, der altså har været tvivl om, hvorvidt socialtilsynet har klaret godt nok, når det kunne ende med et drab.

Du kan se en liste over Socialtilsyn Nords besøg på Gården her.

Socialtilsyn Nords rammer: