LIGE NU:

Sommerhussalg boomer stadig under corona

I 2020 steg sommerhussalget med imponerende 90 procent sammenlignet med året før. Og allerede nu tyder det på, at sommerhussalget igen i år sætter rekord.

Det går godt for sommerhussalget. Meget godt endda. Det fortæller Christian Bøgekær, fra RealMæglerne i Blokhus. Da TV2 Nord møder ham, er han ved at fremvise et sommerhus i Løkken til Lotte Tilsig Wigard og hendes mand, Peter Tilsig Wigard. Den type fremvisninger, har Christian Bøgekær rigtig mange af lige for tiden.

- Vi har rigtig travlt. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger Christian Bøgekær.

Siden coronapandemien brød ud sidste forår har det kun gået en vej for sommerhusmarkedet: Op. Dagens mulige købere er da også interesseret i sommerhuset netop på grund af coronapandemiens begrænsninger.

- Vi tror ikke, det er muligt at tage udenfor Danmarks grænser et stykke tid på grund af corona, siger Lotte Tilsig Wigard.

quote - Vi mangler faktisk flere sommerhuse, vi kan sælge

Christian Bøgekær, Daglig Leder, RealMæglerne

Derfor kigger parret fra Brønderslev lige nu på en anden måde at holde ferie på i fremtiden.

- Det er for at have et sted at tage hen, når vi har fri. Vi bor jo ikke så langt herfra, siger Peter Tilsig Wigard. Hans hustru tilføjer:

- Jeg tror, vi er ved at være trætte af at se på de fire vægge derhjemme. Vi vil gerne ud og se noget andet en gang imellem.

Mangel på sommerhuse

Dermed er de godt på vej til at blive nogle af de tusindvis af danskere, som har købt sommerhus under coronapandemien. Alene i 2020 blev der skrevet under på langt over 10.000 sommerhushandler i Danmark.

- Vi mærker lige nu en ekstremt forhøjet interesse, og det er sådan set gældende helt oppe fra Lønstrup og ned forbi Blokhus og Rødhus, siger Christian Bøgekær, Daglig Leder ved Realmæglerne i Blokhus.

Dagens fremvisning har gjort indtryk på Lotte og Peter Tilsig Wigard, men en handel blev det ikke til i dag.

- Nu skal vi lige hjem og snakke om det. Men vi er ikke afvisende overfor det, siger Lotte Tilsig Wigard.

Og mens Lotte og Peter lige skal overveje, om huset skal være deres, har Christian Bøgekær stadig adskillige fremvisninger i kalenderen.

- Jeg har seks fremvisninger mere, bare i dag. Så vi har masser at se til lige for tiden, siger han og afslutter: 

- Vi mangler faktisk flere sommerhuse, vi kan sælge.