LIGE NU:

Sommervarme over Nordjylland - Familie fra Nørhalne overnatter på altanen

Dagen igennem har solen stået højt på himlen, og mange steder har temperaturen ligget omkring de 30 grader. De høje sommertemperaturer kan mærkes rundt om i landsdelen, og på en villavej i Nørhalne har en familie for en stund taget soveværelserne ud af drift.

Det er næppe en ukendt følelse for de fleste nordjyder i de her dage: Solen bager dagen lang, og når man skal i seng om aftenen, føles soveværelset som en sauna.

Men på en villavej i Nørhalne har familien Frellsen Højbjerg fundet en løsning.

- Dengang vi så, at det skulle blive så varmt, tænkte vi bare: ’Det skal blive løgn!,’ fortæller Erika Frellsen, der er mor til tre.

Sammen med sin kommende mand tog hun konsekvensen for en uge siden, da sommertemperaturerne for alvor holdt deres indtog i Nordjylland – både dag og nat.

- Det er heroppe, varmen kommer op, og vi kunne ikke få luft nok ind på ungernes værelser eller få skabt noget gennemtræk, fortæller Erika Frellsen, mens hun viser rundt på første sal i parcelhuset.

Så den seneste uge har børnenes værelser samt mor og fars soveværelse stået tomme om natten. Til gengæld har der været fyldt med madrasser, dyner og puder på husets altan.

- Vi har simpelthen lavet den om til vores soveværelse, fordi der er så varmt, fortæller Erika Frellsen med et grin.

I samme anledning er der blevet skærmet af med lagener for at tage den værste morgensol på den østvendte altan. Og både nærgående myg og larmende fuglesang i de tidlige morgentimer har ikke afskrækket familien.

Kan det anbefales?

- Ja, det kan i den grad anbefales! Vi får masser af luft ind om natten, når vi ligger her, siger Erika Frellsen.

Ifølge TV2 Vejret vil temperaturen i løbet af de kommende dage falde i Nordjylland – dog blot til omkring 25 grader. Og så længe temperaturen bliver liggende i det lag, bliver familien Frellsen Højbjerg liggende på altanen.

- I hvert fald så længe der bliver ved med at være så varmt. Og så er ungerne jo vilde med det, så det kan også godt være, at vi bliver ved lidt længere endda, siger Erika Frellsen.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden