Startede eget filmselskab som 16-årig: Nu skal Bertram lave tv til nordjyderne

Bertram Bailey havde egentligt slet ikke skænket det en tanke at blive FTP-elev.

”Skal du ikke snart have en uddannelse?” ”Du kan da ikke leve af at lave film og redigere videoer?” ”Hvad med fremtiden?”

Bertram Bailey har lagt øre til mange af den slags kommentarer, for da hans jævnaldrende tog på gymnasiet eller gik i lære, valgte han en helt anden vej: Han ville lave film. I en alder af blot 16 år startede Bertram Bailey og kammeraten Malte Houe et produktionsselskab, og sammen blev de Danmarks yngste filmmagere.

Det er den passion, der nu har ført ham til TV2 Nord, og sikret ham en plads på holdet som ny FTP-elev.

- Hele min interesse for film og tv startede med et download af iMovie, men det var først, da jeg startede på efterskole på film-linjen, at min indre film-nørd for alvor kom frem. Efter det har jeg brugt MANGE timer foran computeren, men interesseren er stadig den samme, siger Bertram Bailey med et smil.

Det er da også blevet til en hel del produktioner i årenes løb, og senest har Bertram Bailey via sit eget produktionsselskab BaileyMedia haft stor succes med produktion af reklamevideoer samt videoredigering for YouTube-influencere.

FTP-uddannelse lå ikke i kortene

Med praktisk erfaring fra videoproduktion i bagagen og et stort netværk af professionelle skuespillere, instruktører og YouTube-influencere, blev der hevet i den unge nordjyde fra alle retninger.

- Min forretning gik godt, og jeg kunne fint leve af den, men det var tid til at pøve noget nyt, fortæller Bertram Bailey, der også tidligere har leveret dokumentarer til TV MIDTVEST, og fortsætter:

- I slutningen af 2022 sendte jeg uopfordret en ansøgning som freelancer til TV2 Nord, og få dage senere havde jeg en snak med Thomas Kollerup (Produktionschef på TV2 Nord), som spurgte, om det ikke var noget for mig at blive FTP-elev i stedet.

Bertram Bailey havde egentligt slet ikke skænket det en tanke at blive FTP-elev, men da muligheden bød sig, gav det god mening for ham at kombinere sin praktiske erfaring med noget mere teoretisk. Så sideløbende med sit elevforløb på TV2 Nord, tager han Film og tv-produktionsuddannelsen på Medieskolerne i Viborg.

BaileyMedia på hold

- Jeg har sat BaileyMedia på hold for nu. Jeg vil være sikker på, at jeg har mig selv med i det, jeg gør, så nu er jeg 100 % tilstede på TV2 Nord, siger Bertram Bailey. Han er ej heller i tvivl om, hvad han håber mest på at få lov til i sin tid som elev på TV2 Nord.

- Jeg er meget taknemlig for at få chancen for at arbejde sammen med nogle af de dygtigste mennesker i branchen og på en arbejdsplads, der leverer så meget spændende og gennemarbejdet indhold. Det ville da være fedt at være med til at producere noget indhold til TV2 Play, slutter Bertram Bailey med et stort smil.

Bertram Bailey skal i første omgang arbejde på TV2 Nord til efter sommerferien 2023. Herefter starter han på grundforløbet på FTP-uddannelsen, før han vender retur til elevpladsen på TV2 Nord.

På TV2 Nord vil han komme til at fungere som tv-fotograf. I første omgang som føl på de tv-hold, der hver dag giver nordjyderne det bedste overblik over de historier, der udspiller sig i vores landsdel. Senere vil han komme til at stå på egne ben som fotograf på nyhedshold, og få chancen som fotograf på større tv-produktioner og få mulighed for at udforske forskellige programformater.

TV2 Nord har nu fire FTP-elever i alt. Udover Bertram Bailey er det Philip Holm Johansen, Simon Hougaard og Sofie Assia Hee Iversen. Til august tilføjes endnu en FTP-elev til flokken, når Jenifer Laursen starter i praktik efter afsluttet grundforløb på Medieskolerne i Viborg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland