LIGE NU:

Stine Rex er halvvejs: - Nu er det virkelig hårdt og måske nøjes jeg med DM-rekord

Den nordjyske ultraløber Stine Rex har lørdag formiddag passeret halvvejs i sit vilde rekordforsøg; nemlig jagten på verdensrekorden i 48 timers ultraløb. Nu er det hårdt, lyder det fra nordjyden, der måske sætter ambitionerne ned og i stedet satser på at slå danmarksrekord.

Den nordjyske ultraløber Stine Rex spændte fredag løbeskoene for at løbe 48 timer på en rute i Fårup Sommerland.

Lørdag lidt over klokken 9 havde hun løbet mere end 24 timer.

- Det føles rigtigt godt, nu er der under 24 timer igen, lød det fra Stine Rex, da TV2 Nord reporter Pia Beltoft fangede hende til en kort status. 

Stine Rex begyndte sin løbetur i Fårup Sommerland i regnvejr, og vejret har det første døgn slet ikke vist sig fra den pæne side. Og det har taget hårdt på kræfterne.

- Det var et lortevejr for at sige det lige ud, og det var hårdt i går og i nat, siger Stine Rex og tilføjer, at ambitionerne lørdag formiddag ikke længere er til at slå verdensrekorden for 48 timers løb.

Den officielle verdensrekord lyder på 397,103 km og er sat af japanske Sumie Inagaki.

Stine Rexs eget bedste resultat hidtil lyder på 335 km, sat i Fort Lauderdale i 2018, og det er samtidig dansk kvinderekord.

Og det er nu den rekord, hun satser på at slå.

- Mit mål var 402 kilometer, men nu går jeg efter 377 kilometer, og kan jeg det, er det også fint, for mine fødder er helt smadret, siger Stine Rex.

Stine Rex bakkes op af familie og venner i Fårup Sommerland, ligesom mange følger hendes løb via tv2nord.dk og TV2 Nords Facebook-side, hvor løbet sendes døgnet rundt.

Og den nordjyske ultraløber er så glad for, at mange følger med.

- Det vil være super dejligt, hvis der også er nogen, der lige løber en tur derude, siger Stine Rex og slår samtidig et slag for, at løb er sundt - dog ikke nødvendigvis med de distancer, hun selv lægger ud med. 

- Det er hyggeligt at løbe bare at slappe af eller høre podcast og komme ned i tempo mentalt og stresse af, forklarer hun og afslører, at hun i nat pludselig fik lyst til at høre en af de gamle klassikere; nemlig Poul Reichhardt og "Er du dus med himlens fugle".

 

Samler ind til DGI-Huset

Rekordforsøget er også et velgørenhedsløb, hvor Stine Rex samler penge til sin arbejdsplads, DGI-Huset i Aalborg, der som så mange andre steder er ramt hårdt økonomisk af coronakrisen.

- Det betyder meget for mig, at jeg ved at lave det her løb kan bidrage til at støtte DGI-Huset, som betyder så utroligt meget for rigtig mange mennesker. Jeg vil gøre alt for at bidrage til, at huset kommer godt ud på den anden side af corona-krisen, siger Stine Rex.

Stine Rex løber de 48 timer på en 2,2 km lang opmålt og godkendt rute i Fårup Sommerland, og undervejs får hun selskab i kortere og længere tid af andre løbeglade nordjyder - blandt andet Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som løber en maraton-distance med Stine Rex. Andre løber med i 24 timer.

Følg Stine Rex  på TV2 Nords hjemmeside og Facebookside - og følg med i om det er bliver en verdensrekord eller danmarksrekord, den nordjyske ultraløber kan hive hjem, når hendes 48 timers løb slutter søndag formiddag.