Seneste nyt:

Tre uger uden mobilsignal: Nu er der endelig hul igennem

Der er nu igen mobilsignal for TDC-kunderne i Rødhus efter tre uger, hvor signalet har været dødt.

Efter tre uger, hvor beboere i Rødhus har måttet tage turen ind til Hune eller Blokhus for at kunne modtage beskeder og ringe til familie og venner, er mobilsignalet nu endelig tilbage i området.

TDC-kunder har siden 18. juni oplevet meget lidt eller slet ingen forbindelse på telefonen.

- Det har været meget frustrerende, fortæller Ole Eeg Sørensen, der har sommerhus i området.

Tirsdag arbejdede tre teknikere på at løse problemet, og midt på eftermiddagen fandt man endelig frem til fejlen. Et styrekort i elektronikrummet var stået af, og det måtte derfor skiftes. Og omkring klokken 23 tirsdag aften var signalet så helt tilbage, oplyser TDC.

- Den er tilbage på det den skal være. Jeg opdagede i formiddags omkring klokken 11, at jeg havde hul igennem. Lige nu er jeg fem-seks kilometer fra sommerhuset, og det fungerer fint, lyder det fra en lettet Ole Eeg Sørensen.

Beklager situationen

Ifølge TDC har det taget ekstra lang tid at udbedre fejlen på telemasten i området, fordi man i første omgang ikke kunne finde frem til ejeren af grunden, hvorpå telemasten står. Der var nemlig sket et ejerskifte.

Sidenhen kunne teknikere heller ikke komme ind til selve teknikrummet, fordi det var blokeret af en port fæstnet med skruer, ligesom selve nøglen til kontrolrummet manglede.

Hos TDC beklager man den lange ventetid overfor kunderne.

- Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende ikke at have signal på sin telefon. Men det er heller ikke normalt, at vi bliver låst ude fra vores udstyr. Og det er jo også derfor, at vi normalt sender en tekniker ud med det samme for at fejlsøge og løse problemet, ligesom vi også gjorde her allerede dagen efter, siger underdirektør hos TDC Operations, Uffe Tomasson, der kalder situationen helt ekstraordinær.

Ole Eeg Sørensen har haft sommerhus i Rødhus siden 1997, og han har aldrig oplevet en lignende situation.

- Jeg har været her i halvanden uge nu, og heldigvis har jeg haft en god internetforbindelse, så det har fungeret godt. Ellers har jeg kørt ind til Hune eller gået op på den højeste klit. Nogle gange er sms’erne så kommet, forklarer Ole Eeg Sørensen.

Indslag fra tirsdag 9. juli 2019.