LIGE NU:

Troldefeber raser på Gjøl

Gjøltroldene er hovedpersoner i en ny Hollywoodfilm. Troldenes fødeby forventer, filmen vil trække turister til Nordjylland.

Troldene fra Nordjylland er nu klar til at kaste sig ud på den helt store rejse. Dreamworks har nemlig taget dem under sin vinge i Hollywood-produktionen ’Trolls’, som får premiere den 8. oktober.

Troldefeberen har også rigtig taget om sig i Nordjylland. På Gjøl arbejdes der særligt hårdt på at blive klar til efterårsferien, hvor den gamle troldefabrik slår dørene op for interesserede gæster. Her bliver det muligt at tage et nostalgisk dyk ned i de kendte Gjøl-troldes liv, som byder på masser af spændende historie.

Oplevelsen stopper dog ikke her. For hele byen summer efterhånden af trolde, der indbyder til en vaskeægte troldejagt for hele familien. I Gjøl glæder man sig over den store interesse, som troldene har skabt, og de er sikker på, at både film og byens tiltag nok skal blive en succes.

Skaberen af Gjøl-troldene står også klar til at modtage nysgerrige besøgende. I forbindelse med hans 100 års fødselsdag i 2015 opførte byen nemlig en stor træfigur af Thomas Dam til minde om den originale idemager. Og hvis det skulle friste har Brugsen også sørget for lidt troldebryg.

I forbindelse med filmen Trolls, der bygger på Gjøltrolden, er der store forventninger i Limfjordsbyen.