LIGE NU:

Unge mænd kunne ikke komme i havn: Mobil-blitz reddede dem

Tre unge mænd, kunne ikke få deres båd i havn, onsdag aften og måtte reddes af Beredskab Jammerbugt.

Klokken 00.45 natten til torsdag blev Beredskab Jammerbugt alarmeret om tre unge mænd i nød på Limfjorden.

De var omkring klokken 14 stævnet ud fra Haverslev Havn, der ligger mellem Aggersund og Brovst i deres 15-fods jolle, men da de skulle i havn igen, drillede en kraftig vind.

- På alarmeringstidspunktet ligger de 300-400 meter øst for Attrup Havn og da vi så kommer frem, er de drevet endnu længere øst på, fortæller indsatsleder ved Beredskab Jammerbugt Ole Leonhard, der vurderer at de unge sejlere ikke har haft tilstrækkelig erfaring til at krydse op mod den kraftige vind i deres jolle, der ikke har motor.

- De ligger og driver ude ved Troldholme midt i fjorden, lidt øst for Attrup Havn, og vi kan faktisk ikke se dem. Det er kun fordi de signalerer med en blitz på en mobiltelefon, vi kan se hvor de er og kan sejle ud til dem.

Beredskabets motorbåd blev sendt ud på den mørke fjord og måtte faktisk sejle vest på for at komme ud i sejlrenden og så øst på mod de nødstedte unge mænd, der kastede anker, hoppede over i redningsbåden og kom med retur til Attrup Havn.

- De var noget afkølede, så de blev lige tjekket igennem i ambulancen, der holdt og ventede på land, men de fik så allesammen lov til at komme med deres familier hjem, siger Ole Leonhard.