LIGE NU:

Usædvanligt mange gæster i Blokhus: Skulpturparken og Museum for Papirkunst har slået gæsterekord

Både Skulpturparken Blokhus og Museum for Papirkunst har slået ny gæsterekord i år. En del af forklaringen skyldes, at billetterne lige nu er til halv pris.

Der er noget for både dem der vil være inde, og dem der vil være ude i Blokhus.

Det har to af byens attraktioner nydt godt af for både Skulpturpark Blokhus og Museum for Papirkunst har denne sommer sat gæsterekord.

Denne sommer har Kulturministeriet oprettet en såkaldt sommerpakke, der skal hjælpe attraktioner som Skulpturparken og Museum for Papirkunst gennem coronakrisen. Sommerpakken indbefatter, at steder som de to i Blokhus kan sælge billetter til halv pris og få resten dækket af staten.

– Vi jubler jo faktisk over, at der har været, det vi kalder ”sand-vejr”, og så har vi haft mulighed for at tilslutte os sommerpakken fra Kulturministeriet, som betyder halv billetpris. Det til sammen har skabt helt uventet men glædelig travlhed i Skulpturparken Blokhus, siger direktør for Skulpturparken Blokhus, John Andersen.

Noget til en hver vejrtype

På trods af en meget sløv forårssæson forventer direktøren at komme helskindet igennem sæsonen.

- I uge 29 og 30 har vi slået den ene gæsterekord efter den anden. Sammenligner vi os med 2019, har der i disse uger været mellem 600 og 800 flere gæster i parken – dagligt. Således har vi nogle dage haft mere end 2100 gæster inde om dagen. Det er jo helt fantastisk, siger John Andersen.

Det danske sommervejr er jo, som det en gang er, og det betyder, at der også kommer dage med regn. Her har de i Blokhus også et alternativ til de lange strande. I Museum for Papirkunst er der nemlig også kommet flere, end der plejer om sommeren.

– Vi ser gæster i Museum for Papirkunst, som tæller en målgruppe, som vi ellers ikke ser så ofte. Vi har haft flere besøgende de sidste par uger, end vi havde på samme tidspunkt sidste år, siger Ditte Ninn, der er besøgs- og administrationsleder på Museum for Papirkunst.

Hun håber, at opbakningen fortsætter, når sommerpakken udløber den 9. august.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden