LIGE NU:

Værdighed: Det gode seniorliv skal sikres i Jammerbugt

Jammerbugt Kommune vil sætte fokus på fagligheden og efterlevelse af værdighedspolitikken på kommunens plejecentre, bosteder og institutioner.

På baggrund af TV2-udsendelsen ” Plejehjemmene bag facaden” tager social- og sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune nu initiativ til en række drøftelser af, hvordan ”Det gode Seniorliv” på plejecentre, bosteder og institutioner i Jammerbugt Kommune fortsat sikres.

- Vi har rigtigt mange dygtige medarbejdere på vores plejecentre, bosteder og institutioner, som hver dag går på arbejde og løser deres opgaver på en god og ordentlig måde og i overensstemmelse med den politisk vedtagne ”Værdighedspolitik”. Det skal vi sikre os fortsætter, så vi forhindrer hændelser, som dem vi har set i ” Plejehjemmene bag facaden”, siger formand for social- og sundhedsudvalget Ib Nellemann.  

Kulturen skal drøftes

Social- Sundheds- og Beskæftigelsesforvaltningen vil derfor på møder i nær fremtid drøfte kulturen på plejecentre, botilbud og institutioner med beboere og pårørende, Senior- og Handicapråd samt medarbejdere på områderne. 

I den forbindelse siger direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse Hanne Madsen: 

- Vi har valgt at drøfte kulturen bredt set og ikke kun på vores plejecentre. Princippet om høj faglig standard, en ordentlig omgangstone og efterlevelse af værdighedspolitikken, gælder for alle, vi har ansvaret for plejen af.

Drøftelserne tager udgangspunkt i Jammerbugt Kommunes kulturnøgler, Seniorområdets Værdighedspolitik og Vision for Handicap og Psykiatri. 

De seks kulturnøgler: